GTA Online strežniki bodo decembra ugasnjeni na konzolah PlayStation 3 in Xbox 360

Kar težko je verjeti, da je večigralska igra GTA Online tako stara, da smo jo sprva lahko poganjali na konzolama PlayStation 3 in Xbox 360, ki sta zdaj stari že dve generaciji. Razvijalec Rockstar se zdaj pripravlja za prenovo igre, ki bo kmalu prispela na PlayStation 5 in Xbox Series X, a kjer se nova vrata odprejo, se ponekod tudi zaprejo.

Rockstar je tako v svojem blog zapisu najavil, da bodo GTA Online strežniki za konzoli PlayStation 3 in Xbox 360 16. decembra 2021 za vedno zaključili z delovanjem. Nakup novih Shark Cash kartic bo onemogočen od 15. septembra dalje, vse to pa ne bo vplivalo na enoigralsko kampanjo, ki jo bomo lahko še vedno preigravali brez problemov.

GTA Online na prej omenjenih konzolah že dolgo samo životari. Rockstar je namreč na teh platformah prenehal izdajati posodobitve že 6 let nazaj, saj so dosegli tehnološke meje obeh konzol, saj so bili diski preprosto premajhni, da bi na njih lahko še izdajali posodobitve, prav tako pa bi bilo delo na optimizaciji samo še potrata časa.

Rockstar je v blog zapisu še omenil igri LA Noire in Max Payne 3. Tudi ti igri bosta izgubili vso svojo medmrežno povezljivost – to pa se bo zgodilo 16. septembra letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime