Ustvarjalec iger Five Nights at Freddy’s se bo zaradi prijateljevanja s Trumpom predčasno upokojil

Franšizo Five Nights at Freddy’s je leta 2014 zasnoval Scott Cawthon in igra je, kljub svojemu dokaj enostavnemu igralnemu načinu, hitro zaslovela, saj so jo takrat pod roke vzeli vsi streamerji in zaradi lažnega strahu vreščali v mikrofone.

Tudi Scott verjetno ni pričakoval, da bo igra nato dobila cel kup nadaljevanj in odvrtkov, oboževalska baza pa je okoli hecnih mehaničnih pajacev ustvarila bogate teorije. Scott Cawthon je postal prepoznavno ime igričarske industrije, zelo rada pa ga je imela tudi LGBTQ+ skupnost.

Vendar pa se je v preteklih dneh vse skupaj obrnilo na glavo. Na splet so namreč prišle informacije, da je Scott trdojedrni Republikanec in da je v preteklosti doniral cel kup denarja organizacijam in politikom, ki niso naklonjeni človekovim pravicam in jih tudi LGBTQ+ ne briga kaj preveč. Njegove oboževalce je še posebej razburilo dejstvo, da je Scott podpiral Donalda Trumpa in temu tudi poklonil nekaj denarja.

Internetna skupnost je nato reagirala tako kot smo od nje tudi vajeni: zapretiravano in silovito. Scotta so na Twitterju začeli označevati za homofoba, ga javno linčali in mu celo grozili, da ga bodo obiskali na njegovem domu. Scott se je nato obrnil na Reddit in tam zapisal, da ga je to dogajanje pošteno prestrašilo. Njegova žena je trenutno noseča in ta ji je že tako povzročala nekaj komplikacij, zdaj pa jo je ta strah še dodatno obtežil. Zapisal je še, da je svoje glasove podpore in donacije oddal tistim kandidatom, ki so se mu zdeli primerni in da se za izvajanje svoje državljanske dolžnosti in pravic ne namerava opravičevati.

Je pa bilo vse to tudi dovolj, da je Scott najavil svojo uradno upokojitev. Na svoji spletni strani je zapisal, da je imel za sabo nekaj čudovitih let in da je hvaležen za vso podporo, a da pogreša bolj enostavne čase, ko je lahko ustvarjal igre samo iz zabave in za svoje otroke. Zraven je še sporočil, da bo franšiza nadaljevala svoje življenje, le da bo tokrat na vrhu nek drug vodja.

Serija Five Nights at Freddy’s bo letos dobila nov del Security Breach, letos pa se je začelo tudi snemanje filma, ki pa je še precej daleč od izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime