Peter Jackson dela na šesturnem dokumentarcu o razpadu glasbene skupine The Beatles

Režiser Peter Jackson je najbolj znan po svoji trilogiji filmov Gospodar prstanov in kar se filmskega sveta tiče, je tam zabeležil tudi najboljše ocene kritikov. Vsi njegovi naknadni izdelki, od The Hobbit filmov do njegove zadnje večje produkcije Mortal Engines, tega uspeha niso ponovili, a Peter je svojo strast našel drugje in sicer v ustvarjanju dokumentarcev.

Tu se je izkazal s projektom They Shall Not Grow Old, ki nas popelje v jarke 1. svetovne vojne in nam to bitko približa kot nikoli prej. Peter je obnovil ure in ure črno-belih zrnatih posnetkov in te popeljal v moderno ločljivost, preko te tehnike pa je obnovil zvok. Rezultat je bil čudovit, dvourni dokumentarec in Peter bo zdaj vse svoje izkušnje pripeljal v svoj naslednji projekt The Beatles: Get Back.

Ta bo pod objektiv vzel najbolj znano glasbeno skupino vseh časov in nam pokazal še nikoli videne posnetke iz njihovih vaj ter utrinke njihovega zasebnega življenja. Peter je preučil okoli 60 ur posnetkov, ki jih je januarja 1969 ustvaril Michael Lindsay-Hogg, a niso nikoli prišli v javnost. Ti videi so bili deležni poštene obdelave in zdaj bomo lahko končno videli Johna Lennona, Paula McCartneyja, Georga Harrisona in Ringo Starrja v visoki ločljivosti, nekaj kadrov pa bo prevzela tudi sporna Yoko Ono.

Dokumentarec se bo spustil v tiste najbolj slavne trenutke te glasbene skupine, ki obsegajo priprave na njihov prvi nastop v živo in na njihov slavni koncert na strehah Londona, ki je bil tudi njihov zadnji javni nastop.

The Beatles: Get Back bo izšel za pretočno platformo Disney Plus in sicer v treh, dvournih epizodah, te pa se bodo tam pojavile med 25. in 27. novembrom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime