Ponorela Silent Hill skupnost je sama sebe prepričala, da Konami dela na povsem novi igri

Biti oboževalec franšize Silent Hill dandanes ni lahka naloga. Serija iger je namreč po preklicane projektu Silent Hills, na katerem je takrat delal priznani ustvarjalec Hideo Kojima, v mirovanju že dolga leta, založnik Konami pa v razvoj iger ne želi več investirati milijonov, tako da samo sedi na licenci, medtem ko so oboževalci na robu živčnega zloma.

Želja po novi igri je tako velika, da po spletu ves čas krožijo govorice o obuditvi franšize, čez vikend pa se je oblikovala cela teorija zarote okoli igre Abandoned.

Na njej dela razvijalec Blue Box Studios in prvi dražilnik za igro smo dobili aprila in že takrat so se pojavile govorice, da je Abandoned v bistvu nova Silent Hill igra na kateri dela Hideo Kojima. Studio je že takrat spočel intervju z IGN-om in zanikal vse te teorije, vendar to strasti ni pomirilo.

Začele so se namreč nabirati razne sledi, ki jih je podžigal tudi sam razvijalec. Z novo Twitter objavo so prilili dodaten bencin na plamen govoric, ko so zapisali, da je Abandoned v bistvu igra, ki se začne na S in konča na L. Vsi so seveda začeli vzklikati, da je to Silent Hill in nato se je zgodil cel plaz novih teorij.

Kakšnega konkretnega dokaza med njimi ravno ni, a vseeno najdemo nekaj zanimivih naključij. Vodji studia je denimo ime Hasan Kahraman in če prevedemo njegov priimek v turščino, dobimo ven Hideo. Ravno v tem času se je nenadoma obudila tudi uradna Konamijeva trgovina, ki je začela na Twitterju oglaševati novo robo iz Silent Hill franšize. Oboževalci so nato trgovini poslali zasebna sporočila in jo spraševali, ali morda prihaja najava nove Silent Hill igre, v odgovor pa so dobili skrivnostne odgovore tipa “počakajte in spremljajte naša družbena omrežja”.

Sledi je še več in na popularnem forumu Resetera se je pojavila obširna tema, ki je do sedaj nabrala že 141 strani, na Redditu pa se je pojavila tudi posebna veja ravno za to teorijo.

Razvijalec Blue Box Studios je na Twitterju večkrat zanikal svojo vpletenost s Silent Hill franšizo in je priznal, da je situacija ušla izpod rok. A obupani Silent Hill oboževalci jim ne verjamejo in potrpežljivo čakajo na petek, ko bo razvijalec na PlayStation 5 poslal neko bizarno aplikacijo, ki naj bi omogočala gledanje igranja v realnem času. Karkoli že to pomeni.

Na žalost je videti, da je vse skupaj en velik nič. Konamijeva trgovina je očitno promovirala unikatne skejte, ki imajo Silent Hill logotip, razvijalec Blue Box Studios pa je tudi izbrisal nekatere sporne Twitter objave in na svoj profil na vrhu pripel zapis, da nimajo nobene veze s Konamijem ali pa s slavnim Kojimo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime