Ubisoft še vedno prodaja igro Might & Magic X, ki pa je zaradi DRM zaščite zdaj postala neigralna

Protipiratske zaščite so na PC trgu vroča tema že desetletja in že dolgo gledamo bitko med tistimi, ki takšne DRM zaščite zagovarjajo in tistimi, ki ravno zaradi tega vse svoje naslove kupujejo preko digitalne trgovine GOG. Založnik Ubisoft je pred kratkim zopet dokazal, zakaj je preveč vsiljiva DRM zaščita problem za starejše naslove, ki jim založnik nikoli ne odstrani zaščitne kode.

Ubisoft je pred kratkim ugasnil strežnike za nekatere starejše naslove, med katerim najdemo tudi igro Might & Magic X: Legacy iz leta 2013. To je bila povsem enoigralska izkušnja, ki pa ima v sebi vgrajeno DRM zaščito, ta pa tekom igranja zahteva omrežno verifikacijo iz strani strežnikov. Ker teh ni več tudi igra ne deluje več tako kot bi morala.

Igralci poročajo, da lahko zdaj napredujejo samo do konca prvega poglavja, nato pa igra zahteva verifikacijo in ne omogoča nadaljnje igranje. Preko urejanja nekaterih datotek lahko to zadevo zaobidete, a to ne velja za DLC-je, ki so postali zdaj povsem nedostopni. Tako je edina rešitev za igranje legalno kupljene lastnine to, da snamete “crack”, kar pa je seveda čisto nasprotje tega, zaradi česar DRM zaščita sploh obstaja.

Ubisoft se na vse skupaj še ni odzval, še huje pa je to, da igro brez slabe vesti prodajajo naprej na Steamu in to po ceni 24,99 €, za dva DLC-ja pa hočejo 6,99 € – in to kljub temu, da te vsebine sploh ne morete igrati.

Na Redditu se je že razvila večja tema, kjer se igralci sprašujejo o legalnosti Ubisoftovega prodajanja igre. Navsezadnje založnik ponuja izdelek, ki preprosto ne deluje in stavimo, da bo iz tega nastala neka masivna tožba.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime