Operation Flashpoint praznuje 20 let, zato razvijalec podarja igro ARMA: Cold War Assault

20 let nazaj smo se igralci že zabavali v večigralskem streljanju, a ta zabava je bila takrat povsem drugačna kot pa danes. Svoje streljanje smo takrat izvajali v igrah Quake 3 in Unreal Tournament – dve franšizi, ki sta danes povsem mrtvi. Vendar pa takrat ni bilo vsem všeč tako akcijsko dogajanje in igralci, ki so stavili na realizem, so dneve in noči igrali vojaško simulacijo Operation Flashpoint: Cold War Crisis.

To je ustvaril takrat povsem svež češki studio Bohemia Interactive Studio, igro pa je založil Codemasters. Bohemia se je nato rešila spon založnika in ustvarila novo serijo realističnih vojaških iger ARMA, leta 2011 pa so Operation Flashpoint: Cold War Crisis predelali v igro Arma: Cold War Assault.

Bohemia je obletnico lepo obeležila z dvournim prenosom v živo, kjer sta pred kamere stopila direktor Marek Španěl in kreativni direktor Ivan Buchta, pridružili pa so se jim še drugi člani moštva. Skupaj so podelili nekaj spominov glede te precej vplivne serije, v videu pa se je praznovanju pridružil tudi Dean Hall, ki je ARMA pogon izkoristil za stvaritev popularne igre DayZ.

V sklopu praznovanja se je Bohenia odločila podeliti tudi eno posebno darilo. Igro ARMA: Cold War Assault lahko zdaj povsem brezplačno prevzamete na Steamu ali pa GOG-u in ko jo boste aktivirali, bo vaša ostala za vedno. Ponudba ne bo dolgo na voljo, zato se splača pohiteti in čeprav igra ob polni ceni stane samo 3,99 €, je to vseeno lepo darilo.

Serija Arma je nazadnje dobila svoj tretji del leta 2013, vse od takrat pa razvijalec Bohemia dela na DLC-jih – vse skupaj smo jih dobili 14. Žal pa ni nobenih pravih novic o nadaljevanju in ni jasno, ali Bohemia sploh dela na njemu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime