Skywind – modifikacija, ki pripelje Morrowind v pogon Skyrima – dobila nov napovednik

Skupina hudo zavzetih modderjev je leta 2012 gledala v sveže izdano Elder Scrolls sage z imenom Skyrim in se začela spraševati, če bi bilo možno predelati legendarni Morrowind v bolj moderni pogon Skyrima, kar bi ta naslov predstavilo mlajši publiki, ki jih ostarela grafika in nekatere igralne mehanike Morrowinda odvrnejo že v prvi uri igranja.

Začelo se je tako delo na projektu Skywind, ki je skozi leta nabral 70 prostovoljcev preko celega sveta. Projekt je bil od samega začetka zastavljen profesionalno, a prostovoljno delo zahteva svoj čas. Člani ekipe so ves čas obveščali skupnost o napredku in čeprav je bil ta v vsakem videu očiten, je zdaj, skoraj 10 let kasneje, dela ostalo še precej.

Nov napovednik prikaže nekaj napredka, ki ga je Skywind ekipa postorila v zadnjih mesecih. Za vsako od knjig so ustvarili posebno naslovnico, poleg tega pa so v zadnjem letu ustvarili več kot 100 temnic in raznih ječ, ki bodo v predelavi bolj obsežne in raznovrstne kot pa v originalni igri.

Zadeva je vsekakor videti lepo, a več kot očitno je, da izida ni za pričakovati kmalu. Razvijalec na začetku predstavitve pove, da so konceptne risbe sedaj skoraj dokončane, kar je lep znak, da jih čaka še precej dela. Prav tako ekipa išče dodatne moči, še posebej na področju 3D modeliranja, tako da če vas morda kaj takšnega zanima, se lahko prijavite na njihovi uradni strani.

Kot rečeno, o datumu izida je zaenkrat še prezgodaj za govoriti, napredek pa lahko spremljate na njihovem Discord kanalu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime