Windows 11 dobil datum izida – nadgradnja bo brezplačna za lastnike Windows 10

Microsoftova včerajšnja konferenca je prvič pokazala naslednjo generacijo Oken in predstavitev nam je dostavila kar nekaj presenečenj. Prenos v živo se je sicer začel malce nerodno, saj smo zabeležili več izpadov in tudi glavni govorec je bil nekam nenavaden, saj se je zdelo kot da govori brez scenarija in večkrat se mu je zataknilo.

Vseeno pa smo dobili nekaj dobrih informacij. Najbolj pomemben je seveda datum izida, ki bo nastopil decembra 2021. Tisti, ki sodelujete v Insiders programu, se boste lahko z beta različicami poigrali že prej, a za vse bo končni izid nastopil ob istem času.

Dobra novica je tudi to, da bo nadgradnja na Windows 11 brezplačna za vse lastnike licenčnih Windows 10 operacijskih sistemov, Microsoft pa je sporočil tudi minimalne sistemske zahteve. Potrebovali boste vsaj 4 GB pomnilnika in grafično kartico, ki zna podpirati grafično knjižnico DirectX 12. Tokrat boste morali za namestitev Windowsov držati internetno povezavo in se prijaviti v svoj Microsoftov račun. Če morda niste še prepričani, če je vaš računalnik podpira nova Okna, si lahko prenesete na naslednji strani aplikacijo, ki bo bolj podrobno pregledala drobovje vaše strojne opreme in vam tudi lepo izpisala rezultate.

Ni še jasno, koliko časa bo trajalo to brezplačno obdobje, je pa Microsoft povedal, da bo ta brezplačna nadgradnja trajala skozi celotno naslednje leto.

Celotno konferenco si lahko ogledate preko zgornjega video okna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime