Windows 11 ne bo vseboval Skypa

Skype je bil včasih obvezno orodje vsakega PC-ja, a skozi čas je zadeva kar nekako utonila v pozabo. Microsoft je leta 2011 za Skype odplačal 8,5 milijarde dolarjev, a to je bila bolj slaba investicija. Čeprav je imel program ogromno bazo uporabnikov, so se ti začeli seliti na druge platforme, saj večini ni bil všeč nov dizajn, zadeva pa je bila tudi neoptimizirana. Med igričarji je jadrno svoj zagon začel Discord, lep delež pa si je prilastil tudi Telegram.

Microsoft vseeno ni obupal in operacijski sistemi Windows 10 so že ob namestitvi vsebovali Skype in razvijalec je upal, da bo to pripomoglo k njegovi ponovni obuditvi. Vendar pa se to ni zgodilo in leti 2020 in 2021, ko smo ljudje masovno uporabljali spletno sporazumevanje preko videoklicev, sta pokazali, da je Skype postal praktično pozabljen.

Komunikacija se je v preteklem letu največkrat vršila preko programov kot so Zoom, Google Meet, Discord in Microsoftove lastne rešitve Teams. Ravno temu programu je Microsoft pri predstavitvi novih operacijskih sistemov Windows 11 namenil veliko pozornosti in Teams nas bo ob sveži namestitvi čakal kar v opravilni vrstici.

Skype pa je očitno ostal pozabljen in Microsoft je za spletno stran The Verge že potrdil, da ga v Windows 11 ne boste našli, prav tako boste zaman iskali program Paint3D. Seveda bo možno Skype prenesti preko spleta ali pa Windows trgovine, a ta izključitev iz osnovne namestitve Oken nakazuje na dejstvo, da zna Skype kmalu iti po poteh Internet Explorerja.

Res je, da je to logična poteza, saj Microsoft ne more hkrati promovirati Teamsa in Skypa, saj sta praktično enaka programa. A vseeno je malce žalostno gledati modro S ikono, kako počasi tone v pozabo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime