The Elder Scrolls 6 je na žalost še vedno leta stran od izida

Skyrim, zadnji The Elder Scrolls naslov, danes šteje že 10 let in čeprav se je igra prodala dobro in je še vedno eden najbolj pomembnih RPG-jev vseh časov, desetletje kasneje še vedno ni ne duha, ne sluha o novem delu te priznane serije.

Resda smo leta 2018 na sejmu E3 dobili napovednik, ki je v bistvu pokazal samo eno pokrajino na kateri so se izrisale besede The Elder Scrolls 6, a od takrat novih novic glede projekta ni bilo. Šef Bethesde Todd Howard je takrat povedal, da je novi The Elder Scrolls še daleč stran, saj trenutno zanj še vedno razvijajo tehnologijo in napovednik je bil v bistvu pokazan samo zato, da bi igralci nehali z neprestanimi vprašanji glede njegovega obstoja.

A od tistega napovednika so minila že tri leta in to je počasi dovolj časa za razvoj polne AAA igre. Igralci so potihem tako upali, da zna The Elder Scrolls 6 med nas prispeti nemara že naslednje leto. Žal je vse te upe včeraj poteptal Todd Howard, ki je v intervjuju za spletno stran The Telegraph povedal, da Bethesda še vedno izpopolnjuje tehnologijo za The Elder Scrolls 6.

Novi del The Elder Scrolls sage je v bistvu še v fazi načrtovanja, Bethesda pa trenutno pregleduje sposobnosti pogona Creation Engine 2 in če bo ta zmožen poganjati njihove zamišljene ideje. Todd ni želel razkriti več podrobnosti, navrgel pa je še to, da je trenutno skoraj celotna Bethesda osredotočena samo na Starfield, ki bo izšel novembra 2022.

Med vrsticami gledano to pomeni, da The Elder Scrolls 6 sploh še ni začel pravega razvoja. Ta se bo dobro začel šele po izidu Starfielda, kar pomeni, da bo novi del The Elder Scrolls sage med nas prispel nekje 2026 ali morda celo kakšno leto kasneje. To tudi pomeni, da bomo na novi Fallout verjetno čakali nekje do leta 2030, če seveda ne bo Bethesda začela delati vmes na Starfieldu 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Skyrim je ena najboljših iger. Res zakon. The witcher mi ni tako dobra, kot mi je Skyrim. Isto sama zgodba, raziskovanja, pa polno nekih trikov ipd. Po mojem je verjetno največji krivec, zakaj ni 6. še prav online verzija, kjer jo vedno dopolnjujejo. Isto kot GTA … če bi Online verzija bila zanič, bi danes že kar nekaj let imeli kakšen gta 6 …

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime