Guild Wars 2 bo dobil grafično prenovo ter nov dodatek

MMO igra Guild Wars 2 igralce zabava že dolgih 9 let in razvijalec ArenaNet je skozi čas igri dodal precej nove vsebine ter jo igralcem ponudil popolnoma brezplačno, seveda z določenimi omejitvami.

Guild Wars 2 je očitno še vedno dovolj popularen naslov, da se strežnike splača vzdrževati in igri dodajati novo vsebino. Čeprav ArenaNet pod palcem zagotovo nima dovolj denarja, da bi lahko razvili polnopravno nadaljevanje, saj so MMO projekti presneto dragi, lahko vseeno vsaj vzdržujejo obstoječi projekt.

Igra bo tako konec leta v obliki beta dostopa dobila večjo tehnično nadgradnjo. Razvijalec bo vpeljal podporo za DX11, kar naj bi močno pomagalo pri optimizaciji. Veselimo se lahko bolj stabilnih sličic na sekundo in boljše optimizacije za novodobne procesorje z večimi jedri. Podpora za DX11 bo razvijalcu tudi omogočila grafičnih nadgradenj, a te, če se bodo zgodile, so zaenkrat samo v fazi planiranja.

Razvijalec je v blog zapisu najavil tudi zamik dodatka End of Dragons, ki bi originalno moral iziti že letos. Žal tega datuma ne bo ujel, saj je ponagajal koronavirus, tako da bomo novo razširitev dobili šele enkrat naslednje leto. To prav tako pomeni, da Guild Wars 2 še nekaj časa ne bo prišel na Steam, saj razvijalec trenutno vse moči usmerja v razvoj dodatka, Steam izid pa se bo zgodil po splavitvi End of Dragonsa.

ArenaNet naj bi globlji vpogled v novi dodatek pokazal v prenosu v živo, ki je začrtan za 27. julij, spremljali pa ga boste lahko na njihovem uradnem Twitch kanalu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime