Hekerji protestno napadli Apex Legends strežnike zaradi okvarjenih Titanfall strežnikov

Razvijalec Respawn Entertainment je leta 2014 izdal večigralsko igro Titanfall, ki je bila presneto zabavna. Igralci so bili navdušeni nad nekaterimi mehanikami kot je tekanje po zidu, ogromni roboti pa so vedno popularni. Titanfall je takrat izstopal tudi po temu, da je imel zanimive like in štorijalno podlogo s potencialom, a igra ni imela enoigralske kampanje. Leta kasneje je to spremenil Titanfall 2, ki je še danes znan po svoji kratki in sladki kampanji.

Kljub svoji kvaliteti Titanfall igre nikoli nista zaslužili ogromno denarja. Založnik EA ju je namreč vedno poslal na trg takrat, ko se je pripravljal izid kakšnega večjega konkurenčnega naslova tipa Call of Duty. Kljub slabi prodaji je Titanfall franšiza obdržala zvesto skupnost, ki ob vsaki priložnost na Redditu vsakemu priporočajo nakup ene od iger in tako zopet poskušajo obuditi Titanfall ime.

Razvijalec Respawn je Titanfall izročilo plodno uporabil pri izdelavi battle royale igre Apex Legends, ki je postala prava uspešnica in razvijalec ter založnik sta nato vse moči usmerila v izpopolnjevanje tega naslova, medtem ko je Titanfall ime žalostno začelo toniti v pozabo. Tretjega dela očitno ne bomo dobili, a skupnost se mora tudi sprijazniti s tem, da Respawn očitno noče več vzdrževati strežnikov originalnega Titanfalla.

Ta je namreč že dolga leta žrtev hekerjev, ki lahko zrušijo strežnike ali pa te napolnijo z računalniško vodenimi igralci, ki so seveda nečloveško hitri in natančni, tako da igranje proti njim niti približno ni zabavno. Problem je postal tako obsežen, da je igra praktično neigralna, EA pa jo še vedno prodaja na Steamu in svoji platformi Origin. Razvijalec Respawn je aprila končno uslišal želje igralcev in jim obljubil, da bodo strežniki popravljeni, a vse je očitno ostalo samo pri praznih besedah.

apex legends

Igralcem je tako včeraj dokončno odneslo pokrov iz glave in odločili so se udariti razvijalca tam kjer ga boli. Strežnike igre Apex Legends so tako zadeli obsežni hekerski napadi, saj se igralci naenkrat niso več mogli priklopiti na strežnike, ampak so si lahko samo ogledali zgornje sporočilo, kjer je jasno zapisano, da so Titanfall serverji nenehno pod napadi in da se je zdaj enako zgodilo tudi za Apex. V sporočilu je še vabilo za obisk strani SaveTitanfall.com, ki je spletna stran, ki drži informacije glede igre Titanfall in poziva razvijalca Respawn, da obnovi strežnike igre. Osebje te spletne strani sicer pravi, da niso odgovorni za te napade, tako da je to očitno bila samostojna gverilska akcija.

Respawn je medtem odpravil hekerske napade in Apex Legends zdaj ponovno normalno deluje. Zanimivo bo videti, če so jih ti napadi prisili, da končno zavihajo rokave in začnejo delo na rešitvi Titanfalla ali pa se jim je vse skupaj zamerilo in od tega ne bo nič.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime