HBO po eni sezoni preklical serijo Lovecraftova država

HBO-jeva serija Lovecraftova država ne bo dočakala 2. sezone. Pretočni servis je žalostno novico potrdil na spletni strani Deadline in zraven sporočil, da je hvaležen za prikazan talent, ki ga je prikazala produkcijska ekipa in igralska zasedba, ampak da žal nova sezona ni bila zapisana v kartah.

Kar niti ni presenetljivo, saj je bila serija posneta po sorazmeroma kratki istoimenski knjigi, ki jo je spisal Matt Ruff. Prva sezona je tako povzela pisano besedo iz strani Matta, ustvarjalka serije Misha Green pa je želela zgodbo nadaljevati v 2. sezoni, ki bi bila narejena v enakem duhu kot knjiga.

A preklic serije verjetno ni botroval samo kratkosti originalne knjige. Lovecraftova država je nosila zanimiv zaplet, saj smo spremljali zgodbo 25-letnega temnopoltega Američana Atticusa Blacka, ki se skupaj s prijateljico leta 1950 odpravi skozi Ameriko v iskanje svojega izginulega očeta. Na svojem potovanju naleti na rasizem, ki je v tistih letih kukal izza vsakega ovinka, a zraven so ponagajale tudi tentaklaste grozljivosti iz drugih dimenzij.

Ravno to izročilo iz strani znanega pisatelja grozljivk H.P. Lovecrafta se je skozi serijo nekako izgubilo in gledalci so bili tako precej razočarani nad razpletom zgodbe. Skoraj vsi na Redditu se strinjajo, da je bila prva epizoda naravnost fantastična, a vsak nadaljnji del je doživel opazen padec v kvaliteti, tako da jih je veliko obupalo že na sredi sezone. Poleg tega naj bi bila Lovecraftova država presneto draga za snemanje, saj naj bi vsaka epizoda stala med 10 in 20 milijonov dolarjev in za takšne zneske moraš pridobiti gledanost na ravni Igre prestolov, kar pa prvi sezoni ni uspelo.

Dobra novica je vsaj to, da je prva sezona zaključena zgodba in se ne konča na pregovornem “cliffhangerju”. Lovecraftovo državo si lahko v celoti ogledate na pretočnem servisu HBO GO.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime