Steelrising, nova RPG igra razvijalca Spiders, dobila prvi igralni napovednik

Razvijalec Spiders se že dolgo trudi na področju AA iger in za razliko od sorodnih studiev, kot je denimo nemški Piranha Bytes, neprestano kažejo napredek. Res je, da jim do sedaj ni uspelo izvreči zares impresivne igre, a njihov zadnji poskus v obliki igre Greedfall se je uspehu močno približal in res bo zanimivo videti, če bo razvijalcu vse nabrane izkušnje uspelo plodno izrabiti v njihovem naslednjem projektu Steelrising.

Ta ima presneto zanimiv zaplet, saj se dogaja sredi 18. stoletja v Parizu, ko je bila francoska revolucija na svojem vrhuncu. Takrat je bil na oblasti kralj Ludvik XVI. Francoski, a njegov čas se je približeval koncu in čakala ga je bridka giljotina. Steelrising bo prinesel alternativno verzijo zgodovine, saj je podjetni Ludvig za svojo obrambo najel vrsto mehanskih robotov, ki skušajo njega in ostalo monarhijo ohraniti pri življenju. Odgovor na to zagato ima Marija Antoaneta, ki pošlje igralca, v obliki osebnega robotskega stražarja Aegisa v boj proti Ludvikovem mehanskemu zidu in če nam tega uspe prebiti, bomo nagrajeni z Ludvikovo glavo.

Zaplet je vsekakor nenavaden in poln potenciala. Razvijalec je malce več podrobnosti navrgel v uradnem PlayStation blog zapisu, dobili pa smo tudi prvi igralni napovednik. Steelrising bo precej bolj akcijski kot Greedfall in kakor lahko vidimo, bo bojevanje precej spominjalo na Soulslike naslove. To pomeni veliko pravočasnega napadanja, izmikanja in proženja posebnih sposobnosti. Čakajo nas unikatna orožja kot je dvojec pahljač, ki se lahko nalelektrijo, prožijo posebne izstrelke ali pa jih uporabimo kot priročen ščit.

Res upamo, da razvijalcu končno uspe spočeti univerzalno ljubljen naslov, a na končni razplet bo treba še dolgo čakati, saj Steelrising izide šele junija 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime