Naslednji Assassin’s Creed se bo imenoval Infinity in bo postal “live service” igra tipa Fortnite in GTA 5

Zadnji Assassin’s Creed naslovi so postale glomazne zadeve, ki so že začele spominjati na MMO igre. Ubisoft je nedavno že pojasnil, da se bo ločil od tradicionalnega modela izdajanja enoigralskih naslovov in bo začel gledati v druge smeri. Njegov prehod je včeraj razkril tudi novinar Jason Schreier, ki je v obsežnem poročilu za spletno stran Bloomberg razkril naslednji Assassin’s Creed naslov, ki se bo tokrat imenoval Infinity.

Ta bo pošteno drugačen od prejšnjih iger, saj je Ubisoftu zadišal dobiček, ki ga vsak mesec prinašata igri Fortnite in GTA 5. Infinity bo tako “live service” igra, kar pomeni, da ji bo založnik po izidu naknadno dodajal novo vsebino, za njo pa bo seveda treba tudi odpreti denarnice. V Assassin’s Creed primeru to pomeni dodajanje različnih zgodovinskih obdobij, vsako od teh pa bodo lahko nato tudi še dodatno nadgrajevali. To se v bistvu niti ne razlikuje preveč od dosedanjega sistema, saj je vsak naslov po izidu še dve leti prejemal dodatno vsebino, a “live service” model na široko odpre možnost mikrotransakcij.

Spremenjen bo tudi način razvoja. Ubisoft je do sedaj za delo Assassin’s Creed naslovov uporabil studia Ubisoft Montreal in Ubisoft Quebec. Vsak je delal na svojem ločenem naslovu in tako smo v rednih intervalih dobivali nove igre, brez da bi med izidi preteklo preveč let. Pri Infinity sta oba studia združila moči, kar pomeni, da bo nova igra res ogromna zadeva.

Bloombergovo poročilo se je spustilo tudi v raziskovanje etičnosti Ubisoftovega delovnega okolja. Francoski založnik se je namreč lani znašel v vročih vodah, saj je bilo več vodilnih obtoženega seksualnega nadlegovanja in sprožena je bila notranja preiskava. Direktor Yves Guillemot je sicer letos sporočil, da so na področju delovne sile in obnašanja naredili večje spremembe, a Bloomberg pravi, da se na tem področju ni spremenilo veliko. Številni obtoženi naj bi še vedno opravljalo iste funkcije in jih očitno ni doletela nobenega kazen.

Poročilo je malce kasneje potrdil tudi Ubisoft in na svojem blogu so potrdil razvoj igre Infinity in hkrati zapisali, da je projekt še v zgodnji fazi razvoja. Seveda v blogu ni ne duha, ne sluha glede vseh tistih vodilnih pisarniških delavcev, ki so kljub obtožbam obdržali svoje službe.

Assassin’s Creed Infinity naj bi izšel nekje v 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime