Final Fantasy 14 je tako popularen, da je založniku zmanjkalo digitalnih ključev

Koronavirus je igričarski industriji pošteno ponagajal, tako da je bilo cel kup naslovov prestavljeni v naslednje leto in že kar nekaj časa nismo dobili izida kakšne večje igre. A ta suša se je obrestovala starejšim igram, saj so igričarji začeli svojo tolažbo iskati v vseh tistih enoigralskih naslovih, ki so zanemarjeno počivali v njihovih Steam knjižnicah, nekaj pozornosti pa so dobile tudi starejše večigralske igre.

Sem spada tudi MMO Final Fantasy 14, ki ga je založnik Square Enix na trg poslal debelih 11 let nazaj in čeprav je imela igra dokaj neslaven porod, je razvijalec skozi leta pridno dodajal vsebino in pošteno nadgradil igralno formulo. Final Fantasy 14 je zdaj tako popularen, da lahko z ramo ob rami stoji ob boku popularnih drugih MMO iger kot sta World of Warcraft in The Elder Scrolls Online, pred kratkim pa so zabeležili nov porast igralcev.

final fantasy

Igra je pred kratkim porušila svoj rekord v istočasnem številu igralcev, strežniki pa so bili konec tedna še posebej obremenjeni. Naval je bil celo tako velik, da igre nekaj časa na uradni strani sploh ni bilo mogoče kupiti. Obiskovalci strani z igro so presenečeno ugotovili, da zadeve ni moč prenesti v košarico, ampak so lahko svoj nakup postavili samo v čakalno vrsto. Situacija se je zdaj umirila in Final Fantasy 14 je na uradni strani zopet na voljo za nakup, svojo kopijo pa lahko dobite tudi na Steamu.

final fantasy

Da je bila igra umaknjena iz prodaje je vsekakor čudna poteza založnika in mnogi se sprašujejo, če je morda založniku preprosto zmanjkalo digitalnih ključev. A verjetno je Square Enix igro sam umaknil iz prodaje, saj so bili tekom vikenda vsi strežniki tako obremenjeni, da novi igralci prav na nobenem strežniku niso mogli ustvariti novih likov, kar v praksi pomeni, da je bilo igranje za začetnike onemogočeno.

Zdaj je tako odličen trenutek za začetek vaše Final Fantasy 14 kariere. Strežniki so polni, tako da boste vedno naleteli na druge igralce, 19. novembra pa nas čaka tudi večja razširitev Endwalker.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime