Apple začel prodajati prenosne baterije za 100 €, ki pa ne morejo v celoti napolniti vašega telefona

Zlato pravilo Applovih produktov je to, da njihove naprave nosijo eleganten dizajn in da bo za njih treba pošteno odpreti denarnico. Jabolčnik rad za vsak svoj novo izdani izdelek spočne tudi večjo oglaševalsko kampanjo, a za svojo novo prenosno baterijo je pri temu naredil izjemo.

Apple je tako včeraj nekam sramežljivo na svoji uradni strani začel prodajati novo prenosno baterijo MagSafe Battery Pack. To lahko kupimo samo v beli barvi, Apple pa zanjo zahteva kar 100 €.

To je ogromna cena za izdelek, ki ima precej uboge strojne karakteristike. Res je, da je baterija brezžična in jo lahko elegantno namestimo na zadnjo stran telefona preko magnetnega MagSafe nastavka. Vendar pa skromna 1460 mAh baterija vsebuje samo 11,13 Wh (vatnih ur), medtem ko iPhone 12 in iPhone 12 Pro vsebujeta 10,78 Wh baterijo, Pro Max pa še bolj obsežno 14,13 Wh baterijo. Brezžično Qi polnjenje ni optimalno, tako da se med delovanjem izgubi nekaj električnega soka, kar pomeni, da iz ene polne prenosne baterije ne boste mogli v celoti napolniti svojega iPhone 12 telefona. Izjema pri temu je najšibkejši model iPhone 12 Mini, ki v sebi drži 8,57 Wh baterijo.

iphone 12

Brezžično polnjenje je tudi izjemno počasno, saj lahko brez kablov polnimo telefon samo 5 W električni moči. Za kaj več bo treba baterijo povezati v električno vtičnico preko Lighting vhoda, takrat pa se izstopna moč poveča na 15 W. K sreči se ob priklopu na vtičnico hkrati polni tako sam telefon kot tudi prenosna baterija.

Žal v paketu ne boste dobili nobenega kabla ali kakšnega drugega dodatka ampak samo prenosno baterijo. Ta se v ameriških trgovinah prodaja za 99 $, za Slovenijo pa prodaja še ni omogočena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime