Forza Horizon 5 bo vsebovala močno izboljšan zvok motorjev

Igra Forza Horizon 4 ima bolj malo napak in v bistvu največja pritožba vseh igralcev je nekam medel zvok motorjev. Tega še posebej pljuvajo vsi tisti, ki so dejanski poznavalci jeklenih konjičkov in njihove kritike bodo v Forza Horizon 5 končno uslišane.

Razvijalec Playground Games je na včerajšnji predstavitvi prikazal prenovljeno zvočno podobo igre, ki bo tokrat močno bolj avtentična. Iz Forze Horizon 4 bodo prenesli že vse ustvarjene zvoke, tem pa bodo dodali še 320 zvočnih zapisov, tako da bo vožnja resnična poslastica.

Vsi ti zvočni posnetki bodo tudi vsebovali ray tracing tehnologijo. Ta namreč ni namenjena sam o prelestni osvetljavi, ampak jo lahko plodno uporabimo tudi pri ustvarjanju prepričljive zvočne slike, ki se bo tako dinamična prilagajala okolici po kateri se trenutno podimo. V praksi to pomeni, da bo rohnenje motorja drugačno sredi mesta ali pa vasice od tistega med vožnjo sredi odprtih polij.

Ray tracing zvok je vsekakor zanimiva zadeva, ki zna v Forza Horizon 5 pokazati ogromno potenciala. Upamo, da se bo zadeva razširila tudi med drugimi razvijalci, saj bi še posebej prav prišla pri grajenju atmosfere v kakšni grozljivki.

Forza Horizon 5 izide 9. novembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime