Dune film končno dobil daljši napovednik

Knjiga Dune oziroma Peščeni planet med poznavalci velja za najboljšo znanstvenofantastično poved vseh časov. Original je leta 1965 spisal Frank Herbert, knjiga pa je nato dobila tudi mini serijo ter svoj film. Od teh prenosov na televizijske zaslone je preteklo že kar nekaj časa in tako je zdaj napočil trenutek za bolj sodobno poustvaritev, ki je bila zaupana režiserju Denisu Villeneuvu.

Dune bi sprva moral iziti že lani decembra, a takrat so bila kina povsod po svetu zaprta. Denis je bil proti temu, da bi film pred tem izšel na pretočnih servisih, tako da ustvarjalcem in založniku Warner Brosu ni ostalo drugega kot pa da pričaka na sprostitev ukrepov. Ti so zdaj končno prišli in film bomo zdaj končno lahko v kinih gledali od 22. oktobra dalje, takrat pa se bo pojavil tudi na pretočnem servisu HBO Max.

Dune govori kompleksno zgodbo vesoljskih političnih zapletov, ki se vrtijo okoli peščenega planeta Arrakis. Samo tam namreč lahko najdemo izjemno dragoceno začimbo, ki ne omogoča samo trgovanja ampak tudi potovanje med zvezdami. Ni treba dvakrat reči, da je borba za prevlado nad tem planetom izjemno bridka in za svoj kos potice se poteguje več različnih frakcij, v formulo pa je treba prišteti tudi ogromne peščene črve, ki zelo radi malicajo vsako meseno bitje.

Film bo imel izjemno zvezdniško zasedbo in prvi napovednik lepo prikaže različne like in čudovito podobo. Warner Bros. je v projekt vložil ogromno denarcev in več kot očitno nameravajo iz Duna narediti svojo naslednjo veliko franšizo. Delo na nadaljevanju je že steklo in tam bomo ugledali drugi del originalne knjige, HBO pa trenutno dela na seriji Dune: The Sisterhood, ki bo predstavila dogodke pred prvim filmom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime