Max Payne praznuje 20 let in razvijalec Remedy se mu je poklonil s kratko oživitvijo legendarnega detektiva

Če ste na začetku tisočletja že znali držati pod roko navezo tipkovnice in miške potem zagotovo poznate legendarno franšizo Max Payne. Prvi del je finskega razvijalca Remedy postavil med najbolj pomembna imena igričarske industrije in igralci se še vedno z lepimi spomini spomnijo na ta precej revolucionaren naslov, ki nam je ob svojem rojstvu pripeljal odlično grafično podobo, fantastično detektivsko “noir” obarvano zgodbo ter seveda upočasnjevanje časa, ki ga je nato skopiralo cel kup sorodnih naslovov.

Max Payne je danes mrtva franšiza. Pravice do licence je kupil Rockstar, ki je spočel tretji del, a nato ni želel v razvoj te serije vlagati dodatnih denarcev. A legenda živi dalje, čas neumorno teče naprej in naš preljubi detektiv je nedavno praznoval okroglo obletnico 20 let.

To je pomemben mejnik in razvijalec Remedy si je vzel nekaj trenutkov, da je obletnico zabeležil tako kot se spodobi. Pred kamere je stopil kreativni direktor Sam Lake, ki je v originalnem Max Paynu glavnemu junaku tudi posodil svoj obraz in njegovo značilno grimaso. Remedy je sicer v nadaljevanju zamenjal obraz, a ravno tista originalna faca Sama Laka je nekako postala tudi prepoznavni znak te franšize.

Za obletnico se je pred mikrofon vrnil tudi James McCaffrey, ki je Max Payna zvočno upodobil v vseh treh igrah. Sam je pripravil nekaj dialoga, nadel svoj markantni jopič in tako je naš cinični detektiv po dveh desetletjih zopet dobil nekaj življenja.

Bomo kdaj dobili novo Max Payne igro? Močno dvomimo, saj je Rockstar trenutno usmerjen v povsem druge zadeve. A če bi Remedy le dobil nekako nazaj pravice do licence, bi se znal zgoditi tudi kakšen čudež.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime