Sony končno omogočil priklop zunanjih diskov na konzole PlayStation 5

Tako Sony kot tudi Microsoft še vedno beležita rekordne prodaje svojih konzol, saj je zaloga pri obeh še vedno izropana takoj ko se pojavi znotraj spletnih trgovin. Obema tekmecema se tako trenutno ni treba ravno obremenjevati s konkurenco in si lahko za razvoj pritiklin nove konzole vzamejo svoj čas.

Ena večjih pomanjkljivosti konzole PlayStation 5 je bila možnost dodatne razširitve prostora. Microsoft je na Xbox Series X in S že od samega začetka ponujal dokup dodatnega diska, medtem ko je Sony obljubljal razširjenje hrambe, a vse je ostalo samo pri besedah. Sony se je namreč veliko ukvarjal z dodatnim hlajenjem za disk in kako vse skupaj spraviti v notranjost konzole. Poleg tega je bilo treba čakati tudi na druge proizvajalce, da izpopolnijo svojo strojno opremo in to prilagodijo zahtevam konzole PlayStation 5. Vgraditi namreč ne morete kar vsakega SSD diska, ampak pridejo v poštev samo napredni M.2 SSD-ji, kot je denimo včeraj najavljeni Seagatov FireCuda 530, ki morajo poleg strojne zmogljivosti vsebovati tudi specifične mere.

Čakanje se zdaj očitno približuje koncu, saj je Sony včeraj objavil uradna navodila za namestitev M.2 SSD diska. Funkcija je trenutno na voljo samo beta uporabnikom PS5 operacijskega sistema v ZDA, sama fizična namestitev pa zahteva 12 različnih korakov. Za inštalacijo boste potrebovali izvijač, dobro osvetlitev ter čisto mizo, prav pa pride tudi nekaj nežnega dotika. Vse skupaj je videti presneto zakomplicirano v primerjavi z namestitvijo dodatnega diska v konzoli Xbox Series X, kjer zadevo preprosto vtaknemo v zadnjo stran konzole.

Beta verzija PlayStation 5 operacijskega sistema je trenutno na voljo samo za uporabnike iz ZDA, Francije, Kanade, Združenega kraljestva, Nemčije in Japonske, ni pa še znano, kdaj bo posodobitev na voljo za vse. Posodobitev s sabo ne prinaša samo možnosti priklopa dodatnega diska, ampak vsebuje tudi 3D Audio podporo za zvočnike ter razne izboljšave na področju uporabniškega vmesnika.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime