Lucasfilm najel YouTuberja, ki je popravil Luka Skywalkerja v Mandalorianu

Meja med resničnimi igralci in računalniško generiranimi osebami je resda že tako napredovala, da bolj težko ločiš, kaj je resnično in kaj ne. A kljub impresivni tehnologiji še nismo povsem tam in to je jasno dokazala serija Mandalorian, ki je v zadnjem delu 2. sezone pred kamere pripeljala tudi najbolj znanega Jedija Luka Skywalkerja.

Igralec Mark Hamill je dandanes prestar, da bi lahko prepričljivo odigral mlajšega Luka, zato so se ustvarjalci serije zatekli v objem CGI tehnologije. In čeprav je izrisani Luke ob razkritju impresiven, je še vedno boleče očitno, da gledamo v računalniško gledano sliko in priznati moram, da sem se ob prvem ugledu kar malce nasmejal, saj me je grafika neprijetno presenetila.

Da se da zadevo bolje izpeljati je nato dokazal YouTuber Shamook, ki gledalce že dolgo razveseljuje s svojimi impresivnimi deepfake projekti. Deepfake tehnologija je povsem drugačna od tiste, ki so jo ustvarjalci uporabili pri izrisovanju Skywalkerja v Mandalorianu, saj glavnino dela postori napredna umetna pamet, ki preko svojih logaritmov iz zbirke prej zajetih posnetkov ustvari novo prepričljivo sliko. Kakor lahko vidite v zgornjem primeru, je Shamook preko deepfaka ustvaril bolj verno oživitev legendarnega Jedija in za ta dosežek ni potreboval milijonov dolarjev.

Shamook je poprej na enak način popravil film The Irishman in njegov življenjepis je postal dovolj zanimiv, da ga je v svoje vrste vpoklical kar Lucasfilm. Shamook je svojo novo zaposlitev veselo naznanil v svojem zadnjem posnetku, kjer je v znane Batman filme postavil igralca Roberta Pattisona. Shamook je povedal, da po novem dela v Lucasfilmovi diviziji za posebne učinke Industrial Light and Magic.

K sreči to ne pomeni, da bo njegov YouTube kanal zdaj potihnil, saj bo Shamook še naprej delal in izboljševal svoje deepfake predelave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime