Amazonova The Lord of the Rings serija dobila prvo sliko ter datum izida

Amazonova serija The Lord of the Rings je bila dolgo zavita v nepredirno tančico skrivnosti, a po petih letih razvoja zadeva končno postaja malce bolj konkretna. Včeraj smo tako končno dobili prvo uradno sliko serije, ki jo je podelil uradni Twitter račun, prejeli pa smo tudi datum izida.

Ta se bo zgodil 2. septembra, a hitro umirite pričakovanja, saj se bo to zgodilo šele leta 2022. Premiera je tako še več kot leto stran in ne spomnim se, da bi kdaj kakšna serija najavila svoj prvi del tako daleč stran.

Morda pa to tudi pomeni, da nas čaka eno leto vsestranskega oglaševanja. Serija ima namreč naravnost titanski proračun: kar 450 milijonov je šlo v izdelavo prve sezone, kar je več od katerekoli serije v zgodovini in Amazon si zagotovo obeta masen zaslužek.

Ta denar je bil glede na prvo čudovito sliko plodno uporabljen. Tolkienovski detektivi so ugotovili, da naj bi slika prikazovala pokrajino Valinor in domače mesto vilinov Valmar, gor pa naj bi se skrivalo tudi nekaj drugih podrobnosti, kot sta ogromni drevesi Laurelin in Telperion. Obe drevesi je nato uničil zlobni Melkor ter pajkovka Ungoliant, a še preden sta bili spremenjeni v prah, se je iz dreves utrgal en sadež in en cvet, kar je nato izrodilo sonce in luno.

Če zgornja trditev drži, potem so ustvarjalci v delo vložili ogromno ljubezni do podrobnosti. Štorijalno se bo serija odvijala med 2. dobo Srednjega sveta, kar je tisoče let pred tistimi dogodki iz Peter Jacksonovih filmov.

Upamo, da bo serija izrodila tudi nove igre, ki se bodo napajale iz bogatega Tolkienovega izročila. Trenutno je sicer napovedan samo nekam zmedeni Lord of the Rings: Gollum, ki izide enkrat v 2022, osebno pa držim fige za nadaljevanje Middle-earth: Shadow of War igre. Ta se je sicer požvižgala na ustaljeno zgodovino Tolkienovega sveta, a to se je dalo spregledati, saj je bila zadeva za igranje presneto zabavna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime