Strela vas očitno lahko zadane tudi skozi kabel igralnega ploščka

Vsi vemo, da je ob grmenju in pokanju strel najbolje ugasniti vse električne naprave, a včasih si vseeno ravno sredi napete igralne seanse in je ugašanje konzole ali PC-ja zadnja stvar, ki vam pade na pamet. Včasih pa nas nevihta tudi preseneti in ena strela lahko takrat vaš izjemno drag center zabave v sekundi spremeni v kup kadeče plastike.

En igralec iz ameriškega Tennesseeja pa je imel še eno dodatno nesrečo. Neznani moški je ravno pojedel večerjo ter se spravil v preigravanje iger, medtem pa je pri njemu divjala nevihta. Nato je strela udarila v njegovo hišo, a namesto da bi ta skurila samo elektroniko, je zadela tudi ubogega igralca. Ta se je namreč zabaval preko ožičenega igralnega ploščka in ravno skozi ta kabel je po rokah dobil lep delež električnega soka.

Z igralcem je bilo vse v redu. Po neljubem dogodku je bil dovolj dobro, da je poklical rešilca, bolnišničarji pa so preverili njegovo stanje in se prepričali, da ni utrpel nobenih poškodb. Ni znano, na kakšni napravi je igralec igral svoje igre. Konzole že dolgo lahko igramo v brezžičnem načinu, a če ima plošček bolj prazno baterijo, se lahko gor še vedno priklopimo preko kabla. Druga možnost je tudi to, da se je moški s ploščkom zabaval na PC-ju, kjer so ožičeni kontrolerji bolj običajni.

Zanimivo je, da to ni edini primer, ko je strela udarila igralca preko igralnega ploščka. Leto nazaj je enako usodo doživela profesionalna Rocket League igralka Karma, ki je zaradi elektrike celo dobila nekaj opeklin, udarec strele pa ji je celo stopil USB priklop na kontrolerju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime