Založnik Take-Two naj bi še ta mesec naznanil povsem novo franšizo – GTA 5 zdaj prodal 150 milijonov kopij igre

Eden največjih založnikov Take-Two je bil v zadnjih mesecih praktično povsem tiho na področju najavljanja novih iger ali pa franšiz. Založnik ni bil prisoten na nobeni od večjih igričarskih konferenc, saj so očitno vsi njihovi prihajajoči projekti v še preveč zgodnjem razvoju, da bi jih bilo smiselno kazati.

Vendar pa bop tudi Take-Two kmalu pokazal nekaj novega. V nedavnem finančnem poročilu je bilo namreč razkrito, da bo založnik še ta mesec najavil povsem novo franšizo, ki bo nato izšla pred marcem 2022.

Seveda Take-Two ni želel skriti, kaj točno je ta skriti projekt, a brez skrbi, saj o novi franšizi že nekaj časa krožijo govorice.

Nova igra bi lahko prišla izpod rok dveh razvijalcev. Prvi od njiju je znan pod imenom Hangar 13, tega pa najbolj poznamo po njegovih Mafia igrah. Hangar 13 je najprej izdal Mafio 3, ki je bila sprejeta dokaj negativno, a so se nato odkupili s predelavo prvega dela. Razvijalec naj ne bi delal na novem delu Mafia franšize, ampak naj bi šel v povsem drugo smer in trenutno naj bi pacal nenavaden projekt, ki naj bi bil zmes Cthulujevske grozljivosti in norosti Saints Row iger.

Drugi kandidat je studio Firaxis. Ta je zaslužen za strateške igre XCOM in njihov novi naslov naj bi bika mešanica XCOM igranja in Marvel junakov. Potezno igranje z Marvel superjunaki se sliši presneto slastno in zanimivo bo videti, kako bo Firaxis razvil svojo XCOM formulo.

Karkoli že je ta nova franšiza, skoraj prepričani smo, da bo zadeva razkrita na Gamescom festivalu, ki bo tudi letos digitalen in se bo odvil 25. avgusta.

Take-Two je razkril še nekaj prodajnih številk. Njihov behemot GTA 5 je zdaj prodal že 150 milijonov kopij igre, vse skupaj pa je GTA franšiza prodala 360 milijonov izvodov igre. Te številke bodo zagotovo še narasle, saj namerava Rockstar 11. novembra izdati nadgrajeno inačico igre za konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime