Igra Hellblade: Senua’s Sacrifice dobila grafično nadgradnjo, a zaenkrat samo na konzoli Xbox Series X

Igra Hellblade: Senua’s Sacrifice je izkušnja, ki je v grobem razdelila igričarje na dva tabora. Eni jo naravnost prezirajo, saj je igranje v glavnem sestavljeno iz počasnega sprehajanja in reševanja zmedenih ugank. Drugi pa igro označujejo za nekaj najboljšega po narezanem kruhu in so navdušeni nad globokim sporočilom ter samo čakajo na izgovor za vnovično preigravanje.

Tega jim je včeraj presenetljivo dostavil razvijalec Ninja Theory, ki je v Xbox trgovine nenadoma poslal nadgrajeno verzijo igre. Hellblade: Senua’s Sacrifice je po novem optimizirana za konzoli Xbox Series X in S, nadgradnja pa je v igro vpeljala tri nove možnosti grafičnih nastavitev.

“Performance” opcija ponudi igranje v ločljivosti 1080, a sličice na sekundo narastejo do meje 120. “Resolution” možnost zaklene ločljivost na 2160p pri 60 sličicah na sekundo. Najbolj zahtevna možnost sliši na ime “Enriched”, ta pa ponudi igranje pri resoluciji 2160p in 30 sličicah na sekundo in je hkrati tudi edina, ki v igri omogoči ray tracing osvetljevanje.

Grafična nadgradnja je trenutno na voljo samo za konzoli Xbox Series X in S, PlayStation lastniki pa te posodobitve ne bodo prejeli, kar je navsezadnje tudi logično, saj je razvijalca nekaj časa nazaj kupil Microsoft. Bo pa nadgradnja prišla tudi na PC, a datuma trenutno še nimamo.

Razvijalec Ninja Theory ima trenutno polne roke dela z delom na nadaljevanju Senua’s Saga: Hellblade 2, ki zna še ta mesec na Gamescomu dobiti kakšen nov napovednik in morda tudi datum izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime