Mar Rockstar res dela na predelavah treh GTA iger?

Založnik Take-Two je pretekli mesec na spletno stran ModDB poslal kup DMCA opozoril, ki so zahtevale umik nekaterih GTA modifikacij, ki igralce že dolgo zabavajo in založnik z njimi do sedaj ni imel nobenega problema. Vse to se je spremenilo čez noč in lastniku spletne strani z modifikacijami ni ostalo drugega, kot pa da sporne datoteke umakne iz svojih strežnikov, na založnika pa se je nato zlil val ogorčenja iz strani igralcev.

Take-Two svoje nenadne jeze ni želel pojasniti, včeraj pa je sprožil nov val DMCA zahtev na še eno popularno spletno stran z modifikacijami LibertyCity.

Specifično so zahtevali umik modifikacij, ki so poskušale dele starejših GTA naslovov tipa San Andreas in Vice City prenesti v bolj moderne pogone. Med njimi velja še posebej izpostaviti projekta Vice Cry: Remastered, ki je prenesel mapo Vice Cityja v pogon GTA 4 ter SA2LC, ki je mapo San Andreasa poustvaril v pogonu GTA 3. Izginili sta tudi modifikaciji OpenManhunt in Bullworth, ki sta v San Andreas in GTA 5 pogona prenesli dele iger Manhunt in Bully.

Vse to dogajanje je spodbudilo že prej vzpostavljene govorice, da naj bi Take-Two in razvijalec Rockstar delala na uradnih predelavah iger GTA 3, Vice City in San Andreas. Te govorice izvirajo iz zadnjega finančnega poročila, kjer je zapisano, da založnik dela na šestih predelavah prej izadnih naslovov. Trije od teh so že potrjen: predelava GTA 5 za konzoli Xbox Series X in PlayStation 5, samostojna večigralska komponenta GTA Online in nova različica igre Kerbal Space Program. A trije projekti ostajajo skrivnosti in glede na zadnja dogajanja znajo to biti prav starejše GTA igre.

Seveda so lahko ti skrivnostni projekti tudi nekaj povsem drugega in Take-Two ima pod sabo celo vrsto franšiz, ki si zaslužijo nadgradnjo. Osebno držim fige za predelavo legendarnega Maxa Payna, a čisto možno je tudi to, da dobimo predelavo originalne igre Red Dead Redemption ali pa kaj novega v Bully svetu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime