Samsung včeraj predstavil dva nova Fold upogljiva telefona ter novi različici ur Galaxy Watch

Samsung je včeraj pripravil svoj tradicionalni dogodek Unpacked, ki nam navadno vsakega avgusta predstavi novo serijo telefonov Note. Letos od tega ni bilo nič, tako da boste morali vsaj še eno leto zdržati z Note 20 in Note 20 Ultra, Samsung pa se je včeraj raje osredotočil na svoje telefone z upogljivimi zasloni.

Glavno vlogo je tako včeraj nosil telefon Galaxy Z Fold3. Ta je po novem bolj vzdržljiv in odporen na poškodbe napram svojima predhodnikoma. Za ekran je bil tokrat uporabljen Gorilla Glass Victus, Samsung pa je nekaj napora vložil v bolj čvrst tečaj za upogibanje, ki naj bi bil tokrat za 10 % bolj močan.

Nadgradnje so se zgodile tudi v strojni opremi. Z Fold3 poganja Snapdragon 888, 12 GB pomnilnika in 256 ali pa 512 GB prostora za shranjevanje. Primarni in zunanji zaslon podpirata 120 Hz osveževanje, česar predhodnik prej ni podpiral. Kamere na zadnji strani ostajajo večidel spremenjene: še vedno bomo tam našli tri leče, ki vsebujejo 12 MP senzorje. Na sprednji strani je kamera povsem enaka, tako da bomo sebke zajemali z 10 MP senzorjem.

Samsung je veliko časa na predstavitvi namenil tudi pisalu S Pen, ki ga zdaj lahko uporabimo tudi na Z Foldu3. Pisalo bo na voljo tudi v Pro različici, ki s sabo prinese zračne geste, ki so mi osebno v praksi večidel zanemarljive. Ampak hej, dodana vrednost nekje mora biti.

Najavljen je bil tudi preklopni telefon Z Flip3. Tudi tega poganja Snapdragon 888 in tudi ta zdaj vsebuje IPX8 podporo, tako da ga lahko brez skrbi potopimo pod vodo. Pomnilnika je malce manj, saj se številka ustavi pri 8 GB, tega pa lahko združimo z 128 GB veliko shrambo. Na zadnji strani se nahajata dve 12 MP leči, ki omogočata tudi snemanje HDR10+ videa.

Tudi tukaj smo bili deležni nadgradnje pri odpornosti na poškodbe. Primarni zaslon, velikosti 6,7 palca, zdaj omogoča osveževanje slike pri 120 Hz. Navdušuje tudi večji zaslon v načinu preklopljenega telefona in tako lahko zdaj nanj stlačimo veliko več možnosti za obvestila.

Galaxy Z Fold3 bo še vedno nosil pošteno zasoljeno cenovno nalepko. Na Telekomu boste za telefon brez vezave odšteli okoli 1800 €, na voljo pa je v dveh, dokaj dolgočasnih barvah. Z Flip3 je po drugi strani celo cenejši od predhodnika, saj zdaj lahko končno dobite upogljiv telefon za manj kot 1000 €. Prednaročila so zdaj že na voljo, oba telefona pa izideta 26. avgusta.

Samsung je svoj Unpacked dogodek izkoristil tudi za najavo novih ur. Tako je širni publiki predstavil dvojec novih ur Galaxy Watch 4 in Watch 4 Classic.

Uri vsebujeta prenovljen uporabniški vmesnik operacijskega sistema WearOS. Prenovljena programska oprema daje več poudarka na sinhronizacijo, ki se izvaja samodejno v ozadju in tako ne moti več uporabnika. Tako boste lahko denimo samodejno poskrbeli za nadgradnjo ure ob vsaki nadgradnji telefonske aplikacije, sinhronizirale pa se bodo tudi razne druge nastavitve ,kot je denimo delovanje brez motečih opozoril ob določenem času.

Uri sta dobila tudi nadgradnjo pri senzorjih. Samsung je v njiju vgradil svoj novi BioActive senzor, ki podrobno spremlja bitje srca in zna tudi razvozlati neenakomerne utripe, omogočen pa mu je tudi vpogled v stopnjo kisika v krvi, z njim pa si lahko tudi izmerimo pritisk. Dodana je bila tudi bolj podrobna možnost spremljanja spalnih navad in cel kup novih opcij pri fitnesu.

Galaxy Watch 4 in Watch 4 Classic sta si po specifikacijah isti, razlikujeta se le na izgled. Običajna različica cilja na bolj moderen izgled, kjer vse funkcije opravljamo na dotik, prisotne pa so tudi bolj žive barve, medtem ko Classic cilja na bolj klasičen dizajn in je na voljo samo v črni in srebrni barvi. Je pa pri njima velika razlika v cenah: Galaxy Watch 4 na slovenski uradni strani Samsunga še nima zapisane cene, a Američani bodo za njo odšteli 249 $, medtem ko Classic stane kar 100 $ več in zase zahteva 349 $.

Obe uri izideta 27. avgusta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime