Frostpunk 2 uradno najavljen

Razvijalec 11 bit studios je svoje oboževalce včeraj pošteno presenetil, ko je nenadoma in brez predhodnega pompa napovedal nadaljevanje svoje prve igre Frostpunk.

Ta je originalno izšla leta 2018 in igralce pošteno navdušila s svojo nekompromisno težavnostjo. Vse se je vrtelo okoli preživetja v zamrznjeni apokaliptični deželi. Prebivalci so se naselili okoli reaktorja, ki ga je poganjal premog, vaša naloga vodje pa je bila težka, saj ste morali skrbeti za dobrobit prebivalstva in skozi temo prepeljati čimveč človeških duš. To ste lahko počenjali kot tiran ali pa dobričina, a Frostpunk vam ni ravno olajšal izbire in tako ste morali velikokrat sprejeti odločitev, ki je koga spravila pod rušo, a s tem ste nato rešili veliko življenj.

Igra je skozi leta dobila nekaj razširitev in se preselila tudi na konzole. 11 bit studios je od izida originala številčno precej narasel in Frostpunk 2 zna biti precej bolj ambiciozen naslov.

Prvi napovednik ne pokaže ravno veliko. Vidimo zamrznjenega možakarja, ki naj bi predstavljal nas kot vodjo iz prve igre in ima na prsih vrezano besedo lažnivec, vse okoli nas pa je zopet ovito v neizprosen led. Je pa tule takoj vidna ena večja sprememba: medtem ko se je original vrtel okoli nabiranja premoga, bomo pri nadaljevanju črpali nafto.

Frostpunk 2 nima še datuma izida, na Steamu pa si lahko igro dodamo med seznam želja. Original je bil nekaj časa nazaj brezplačno podeljen na Epic Games platformi, na Steamu pa lahko za igranje prvega dela izkoristite brezplačni vikend.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime