To nedeljo vas v Mariboru čaka akrobatska letalska predstava AEROS Air show, ki bo podprta tudi z VR dogajanjem

V nedeljo, 15. avgusta, si lahko na sveže pokošeni zelenici privoščite nekaj oddiha ob spremljanju akrobatskih nastopov letalskega centra Maribor in slovenske vojske v slopu prireditve AEROS Air Show. Takšni dogodki se v naši deleži odvijejo dokaj redko, letalnih akrobacij pa so bili gledalci izstradani lansko leto, saj je koronavirus zamrznil prirejanje takšnih dogodkov.

Koronavirus se zdaj počasi poslavlja, a vseeno je pri organizaciji in obisku takšnih dogodkov treba biti pazljiv. Tako ne pozabite s sabo prinesti svojega potrdila PCT, organizatorji pa vam tudi svetujejo, da imate pri roki kakšno deko, ležalnik ali pa zložljiv stol. Žal svojih štirinožnih prijateljev ne boste smeli vzeti s sabo, prav tako je odsvetovan vnos hrane in pijače.

Tako, to imamo za sabo, poglejmo si kaj nas vse čaka. Program se bo začel ob 12.00, ko bodo nastopili letalski modelarji. Ob 13.00 sledijo letala slovenske vojske in Letalskega centra Maribor, ki bosta pod nebo zapeljala razne jeklene ptiče. Uro kasneje se bo v zabavo vključilo še madžarsko vojaško letalstvo, med 15.00 in 16.00 pa se bodo med oblake dvignili starodobniki. Ob 16.00 se bo zgodil vrhunec predstave, ko se bodo pred nami zapeljale slovenske, madžarske in češke vojaške sile, tem pa se bo v akrobatskih nastopih pridružilo tudi podjetje Pipistrel. Letanja po zraku bo konec ob 17.30, celotni program pa se bo zaključil ob 19.00.

Šviganja po zraku ne boste samo spremljali na dekah, ampak si boste lahko na glavo poveznili tudi VR napravo Oculus Quest 2 ter verno izkusili letalni adrenalin preko virtualne resničnosti. Poskrbljeno bo tudi za nekaj dirkanja na štirih kolesih – za te namene bo uporabljen dirkalni simulator UVI Racing.

Prireditev AEROS Air Show je namenjena praznovanju 30. obletnice samostojne Slovenije, poleg tega pa se bomo spomnili največjega slovenskega letalca Edvarda Rusjana in počastili 35. obletnico ustanovitve Letališča Maribor.

Vstopnice so že v prodaji po ceni 9,90 €, več informacij pa lahko najdete na uradni spletni in Facebook strani organizatorja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime