Severance: Blade of Darkness dobiva manjšo predelavo

Ime Severance: Blade of Darkness je znano samo tistim igričarskim veteranom,, ki že vsaj dve desetletji strmijo v monitorje. Ta igra je namreč originalno izšla leta 2001 in čeprav ni bila nikoli prodajni hit, je vseeno nabrala nekaj zvestih privržencev. Še posebej smo jo radi imeli Evropejci, ki smo takrat ravno po dolgem in počez preigravali Gothic igre in obupno iskali nekaj, kar bi vsaj malo spominjalo na te nemške mojstrovine.

Severance bi lahko danes obravnavali kot nekakšnega predhodnika Dark Souls iger. Igra je namreč takrat slovela po svoji dokaj visoki težavnosti in naprednem boju, ki je dejansko dal nekaj na veščino in ne samo na hitro klikanje. Za igranje smo na začetku lahko izbirali med štirimi heroji, vsak od teh pa je držal svoje prednosti in tudi slabosti, tako da je bila zadeva zanimiva tudi za večkratno preigravanje.

Kot rečeno, Severance: Blade of Darkness ni imel svetle prihodnosti in igra je vsako postala bolj pozabljena. K temu je prispevalo tudi dejstvo, da zadeve nisi mogel kupiti preko digitalni trgovin, vse to pa se bo kmalu spremenilo.

Razvijalec SNEG je namreč sporočil, da mu je uspelo razrešiti sodne spore in pridobiti pravice do licence in da jim je uspelo izbrskati izvorno kodo. Tako bo Severance prejel manjšo nadgradnjo v obliki optimizacije za sodobne sisteme, sem pa spadajo podpora za višje ločljivosti, nove grafične nastavitve in optimizacija za novejše operacijske sisteme. Žal česa več ne pričakujte, tako da bodo teksture ostale enake, prav tako igra ne bo prejela kakšnega prenovljenega osvetljevanja.

Severance: Blade of Darkness bo v prenovljeni obliki prispel oktobra za Steam in GOG.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime