Intelova lastna serija grafičnih kartic Arc prihaja v začetku 2022

Podjetje Intel je svojo lastno serijo grafičnih kartic najavilo že dolgo nazaj, a takšna zadeva zahteva svoj čas za razvoj in ponuditi tekmeca AMD-ji in Nvidii pač ni ravno mačji kašelj. Razvoj te strojne opreme se zdaj počasi zaključuje in Intel je včeraj sporočil, da bo njihova serija grafičnih kartic Arc, s kodnim imenom Alchemist, na police trgovin in lokalnih kriptokopačev prispela v prvi četrtini 2022.

Podjetje za zdaj še ne razkriva kakšnih podrobnosti glede strojnih mišic novih grafičnih kartic. Vemo, da bodo Arc kartice zasnovane na Xe HPG arhitekturi, ki naj bi po moči konkurirala karticam RTX 3070. Prve Alchemist kartice bodo vsebovale podporo za strojno poganjanje ray tracinga in bodo prav tako popolnoma podpirale knjižico DirectX 12 Ultimate. Intel je v svoji predstavitvi omenil tudi zviševanje ločljivosti preko umetne inteligence, kar pomeni, da bodo že od začetka imeli konkurenta Nvidijini tehnologiji DLSS in AMDjevi FidelityFX Super Resolution.

Arc serija bo podpirala več generacij grafičnih kartic, ki za zdaj nosijo kodna imena Battlemage, Celestial in Druid. To hkrati nakazuje na to, da Intel namerava dolgo vztrajati na grafičnem področju in tako bomo očitno od naslednjega leta dalje izbirali med izdelki treh podjetij. Večja raznovrstnost pri ponudnikih so za končne uporabnike vedno dobre novice in zagotovo nas čaka nekaj cenovnih sprememb.

Intel je pokazal tudi nekaj igranja iger. Arc bo očitno lahko brez problema poganjal igre kot so Forza Horizon 4, PUBG: Battlegrounds, Psychonauts 2 in zahtevni Metro Exodus. Pri kakšnih sličicah na sekundo in ločljivostih so te igre delovale brez dodatnih informacij ne moremo razvozlati, upamo pa, da bo to razjasnjeno jeseni in da bo takrat Intel tudi vsaj malce namignil glede cen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime