Ne boste verjeli, ampak Skyrim dobiva še eno predelavo

Razvijalec Bethesda je nov del Elder Scrolls franšize najavil leta nazaj in čeprav je sveže poglavje v konceptni fazi, bomo nanj čakali še dolga leta. Medtem pa se bo pripetila že deseta obletnica Skyrima, ki je med svojim obstojem prejel že takšno število predelav, da je postal tarča posmeha. A Bethesda se na to ne ozira in tako nas letos, ob praznovanju 10. obletnice, čaka nova izdaja, tokrat imenovana Skyrim Anniversary Edition.

Skyrim je nazadnje prejel nadgradnjo leta 2016, ko je Bethesda spočela predelavo Special Edition, ta pa je s sabo prinesla vrsto tehničnih nadgradenj. Anniversary Edition bo po drugi strani precej manj obsežen projekt, saj v bistvu s sabo prinaša samo dodatno vsebino. Poleg treh uradnih dodatkov bomo v igri prejeli še 500 modifikacij iz Creation Cluba, glavna novost pa je to, da bomo lahko v igri končno v roke prijeli ribiško palico in se odpravili na rečni lov.

Dobra novica je to, da bo Anniversary Edition za vse lastnike igre Skyrim Special Edition povsem brezplačna nadgradnja. Bethesda namerava spočeti tudi naslednje generacijsko nadgradnjo za konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X, ni pa še jasno, kaj vse bo ta vsebovala in če pride tudi na PC.

Skyrim Anniversary Edition izide točno na dan obletnice originalnega Skyrima, tako da se bomo v to fantazijsko deželo podali ponovno 11. novembra 2021. Mimogrede, Skyrim Special Edition je trenutno na Steamu znižan za 60 % na 15,99 €, tako da je tole pravi čas, da si predčasno rezervirate svojo kopijo za kasnejšo nadgradnjo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime