Igra The Simpsons: Hit & Run dobila ljubiteljsko predelavo v pogonu Unreal Engina 5

Iger po Simpsonovih je veliko, a večinoma so to projekti, ki ne vsebujejo ravno veliko igralne globine in so bili narejeni predvsem zaradi hitrega zaslužka.

Izjema tega pravila je igra The Simpsons: Hit & Run – 18 let star naslov, ki je širom Reddita hvaljen za najboljšo Simpsonovo igro vseh časov in oboževalci že leta kličejo k nadaljevanju ali pa k predelavi. Žal je za to bolj malo upanja, saj je original spočel založnik Vivendi, ki se je nato združil z Activision Games, trenutno pa naj bi pravice do licence držal založnik EA.

Podjetni YouTuber s programerskim znanjem Reuben “Reubs” Ward je zato zadevo vzel v svoje roke. Preko raznih programov in nadgradnje tekstur v navezi z umetno inteligenco mu je uspelo predelati mapo iz igre Hit & Run v bolj moderen pogon Unreal Engina 5. Poleg same mape je prenesel tudi Homerja in Marge ter vse skupaj okrasil z originalnim zvočnim podajanjem.

Žal Reuben ni predelal cele igre, ampak samo prvo misijo The Cola Caper, kjer igramo Homerja, ki mora v Kwik-E-Mart po dnevno dozo sladoleda. Kljub temu pa je rezultat impresiven, saj predelana misija nosi tisti značilni slog Simpson risank, še bolj pa je zanimivo to, da je Reuben vse skupaj ustvaril v samo enem tednu.

Reuben je sicer zadevo ponudil v brezplačni prenos, a ga je hitro doletelo opozorilo glede deljenja nelicenčne vsebine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime