Blasphemous dobiva še zadnji dodatek, v razvoju je tudi nadaljevanje

Če imate radi igre, ki vas zatopijo v brezupje, potem ste zagotovo že kdaj preizkusili serijo Dark Souls. A tudi Darks Souls je videti kot zabaven lunapark proti indie platformščini Blasphemous, ki je tako groteskna in krvava, da vse skupaj sploh ne izpade več nagnusno, ampak celo čudovito.

Blasphemous je izšel septembra 2019 in čeprav je bila igra kvalitetna in je ponujala nekaj zadovoljivega bojevanja, sparjenega z dobrim skakanjem skozi prepreke, projekt ni bil tako odmeven kot si zasluži. To je šlo na račun njegove težavnosti in verske tematike, ki ni za vsakega. Prav tako je igra izšla med poplavo raznih indie uspešnic, tako da se je Blasphemous med njimi kar malce izgubil.

Vendar pa to ne pomeni, da bo ostal pozabljen in prodaja je bila dovolj dobra, da je založnik Team17 najavil novo razširitev, ki bo tako, kot vse prejšnje, za igranje popolnoma brezplačna. Wounds of Eventide je ime še zadnjega uradnega dodatka, ki bo igralcem ponudil resnični zaključek igre, tako da bo šlo očitno za nadaljevanje že obstoječe vsebine. Žal razvijalec ni bil na Gamescomu preveč zgovoren in tudi prvi napovednik ne prikaže nobenega igranja. Je pa razvijalec Game Kitchen ponosno najavil delo na nadaljevanju, ki bo med nas prispelo enkrat v 2023.

Do takrat je še dolga pot, ki jo zna Wounds of Eventide vsaj malce popestriti. Dodatek izide 9. decembra, na Steamu pa lahko preizkusite tudi demo originalne igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime