Novembra prihaja The Waylanders – zanimiva igra, ki črpa navdih iz najbolj legendarnih RPG naslovov

Po dolgi suši nas v zadnji četrtini leta 2021 čakata kar dva večja RPG projekta. Že septembra se bomo pozabavali ob igri Pathfinder: Wrath of the Righteous, novembra pa nas bo pozdravil malo znani projekt The Waylanders novopečenega razvijalca Gato Studios.

To je dokaj neznano ime, a ima za sabo enega pomembnega člana in ta sliši na ime Mike Laidlaw. To je tisti možakar, ki je spočel priznano RPG serijo Dragon Age in tudi The Waylanders svojega navdiha ne skriva, saj precej spominja na Dragon Age, povežemo pa ga lahko tudi s starejšimi legendami tipa Baldur’s Gate in Neverwinter Nights.

Igranje bomo tokrat izvajali iz zgoraj gledanega pogleda, naša skrb pa bo uigrano sodelovanje raznolike odprave, ki jo bodo sestavljali zanimivi heroji. Vsak od njih bo vseboval svojo zgodovino in dodatne podnaloge, kar je za fantazijske igre že stalnica. Kar pa ni stalnica je okolica, saj se tokrat ne bomo podili po temnicah D&D-ja, ampak se bomo zabavali ob keltski mitologiji, ki bo igranju dodala piš svežega vetra.

Naš junak bo imel unikatno sposobnost prečkanja med dvema svetovoma in tako nas čaka tudi nekaj skakanja skozi čas. Izbirali bomo lahko med šestimi igralnimi razredi, kar ni tako raznoliko kot pri Pathfinderju, a The Waylanders naj bi ponujal precej boljšo štorijalno izkušnjo.

Koliko od tega je res bomo videli 16. novembra, ko nas bo igra pozdravila v inačici 1.0. The Waylanders je igralen že zdaj preko načina Zgodnjega dostopa in zanj boste na Steamu odšteli slabih 30 €. Igranje preko Zgodnjega dostopa ponuja nekje 10 ur vsebine, polna inačica pa bo za igranje zahtevala okoli 40 ur.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime