HBO Max naslednje leto prihaja tudi v Slovenijo

Slovenci se sicer lahko že zabavamo s HBO Go pretočnim servisom, a ta je v primerjavi z Maxom močno okrnjen. V katalogu ponudbe namreč manjkajo nekatere serije in filmi, še najbolj pa boli dejstvo, da Max za določen čas prejme filme, ki se istočasno vrtijo tudi v kinih. Prav tako ima HBO Go že hudo zastarel uporabniški vmesnik in jasno je, da bo ta servis kmalu povsod ugasnjen in zamenjal ga bo HBO Max.

Slednji je bil uradno zagnan v ZDA maja lani, nato pa je junija skočil še v latinsko Ameriko. Skupno je prisoten v 39 teritorijih, zdaj pa se pretočni velikan pripravlja tudi na skok v Evropo.

Na Series Mania festivalu v Franciji sta predstavnici HBO-ja Christina Sulebakk in Priya Dogra povedali, da bo HBO Max že to jesen doživel svoje rojstvo, a najprej samo v nordijskih državah ter Španiji. Naslednje leto pa bo Max skočil tudi v srednjo in vzhodno Evropo ter Portugalsko, kar pomeni, da bo HBO Max prispel tudi v našo malo deželo. V 2022 bo HBO Max deloval v vseh 20 državah, kjer ima HBO že neko prisotnost, nato pa se bo razširil še povsod drugod po svetu.

Evropa je za HBO zelo pomembna, a je tudi izjemno zakomplicirana glede avtorskih pravic do predvajanja. Očitno so zdaj končno prišli do zaključnih pogodb in dobrih 67 milijonov naročnikov, ki naj bi jih trenutno vseboval HBO Max, bo kmalu dobilo nove bratce in sestrice.

Kar je vsekakor dobra novica. HBO Max ima sicer manj vsebine kot Netflix, a v zadnjem letu je postalo očitno, da HBO raje dela na kvaliteti kot pa kvantiteti.

Cene zaenkrat še niso znane, a če bomo sledili ameriškemu modelu, potem boste za 9,99 € gledali vsebino z oglasi, za 14,99 € na mesec pa se boste popolnoma znebili reklam.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Ni ga čez gledanja filma v kinu! To je, kot da bi knjigo bral na ekranu. Se spomnim kako smo s prijatelji hodili v kino in ootem na zabave. Dobri časi brez telefonov

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime