Game Boy Advance po 13 letih dobiva novo igro

Nikoli ne podcenjujte moči nostalgije. Da je ta rek še kako resničen sta spoznala ustvarjalca igre Goodboy Galaxy, ki glede na napovednik ni videti nič kaj preveč posebno. A stvari se hitro zasukajo ko vidimo, da Goodboy Galaxy teče na prastari prenosni konzoli Game Boy Advance, ki je svojo zadnjo igro prejela dolgih 13 let nazaj, pa že takrat je bila ta ročna naprava na koncu svojega življenjskega cikla.

Za razvojem novega projekta stojita v bistvu samo dve osebi: Rik Nicol in Jeremy Clark. Dvojec je prišel na zanimivo idejo, da bi Goodboy Galaxy razvila za GBA in igralcem zadevo ponudila na čisto pravih kartušah, ki pa ne bi imele nobene povezave z Nintendom.

A tudi takšen majhen projekt potrebuje denar, zato sta se za podporo obrnila na Kickstarter. Za svojo stvaritev sta zahtevala 20.000 € in to vsoto sta hitro presegla. Med časom pisanja je v njune šparovčke nakapljalo za že preko 156.000 €, a ta številka bo samo še narasla, saj je do konca kampanje še 22 dni.

Uspeh je ustvarjalca nedvomno presenetil in hitro sta začela dodajati različne cilje kampanje. Goodboy Galaxy bo tako izšel tudi za PC in Nintendo Switch, skoraj zagotovo pa bo dosežen tudi zadnji cilj, ki bo igralcem omogočil dostop do izvorne kode.

Za igranje Goodboy Galaxy igre je že na voljo kratki demo, končna igra pa naj bi izšla decembra 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime