Apple uradno predstavil iPhone 13

Včerajšnja Applova konferenca niti ni bila ravno preveč oglaševana. Jabolčnikom se za promocijo svojih prenosov v živo niti ni treba preveč truditi, saj novice glede prihajajočih dogodkov razširijo kar uporabniki sami. Tako je bilo tudi včeraj in če sem bil ob številki istočasnih gledalcev Sonyjeve PlayStation konference presenečen, sem ob Applovih številkah udeleženosti ostal odprtih ust, saj je prenos naenkrat spremljalo kar dobrih 2 milijona gledalcev.

In ti so imeli videti marsikaj. Apple je končno uradno predstavil novo serijo telefonov iPhone 13, ki je glede na prikazano samo evolucije dvanajstice. Tisti, ki so pričakovali več, so ostali malce razočarani, a iPhone 12 se je prodal v več kot 100 milijonih primerkih, tako da Apple kuje železo, dokler je to še vroče.

Izboljšave so vidne predvsem na strojnem področju. V osrčju sistema bo deloval novi procesor A15, ki naj bi bil za 50 % hitrejši od najmočnejše konkurence. Apple je tule pikro pripomnil, da konkurenca ni dohitela niti njihovega lanskega modela, tako da jih bodo zdaj še bolj pustili v prahu. Poleg tega bomo znotraj telefona našli še štirijedrni grafični procesor, ki naj bi igre poganjal za 30 % odstotkov hitreje kot prej.

Izboljšana bo tudi baterija, na sprednji strani pa bo zareza za kamere nekoliko manjša. Zaslon bo še vedno OLED in bo za 28 % svetlejši od lanskoletnih modelov.

Tako kot lani, bo tudi letos iPhone 13 prišel v štirih različicah: Mini, standardni, Pro in Pro Max. iPhone 13 Pro bo v diagonalo meril 15,5 centimetra, Pro Max pa kar 17 centimetrov. Naprednejša modela nista samo fizično večja in imata malce boljše kamere, ampak vsebujeta tudi boljši zaslon. Apple je namreč končno vgradil podporo za 120 Hz osveževanje slike, a žal je ta funkcija rezervirana za Pro in Pro Max modela, medtem ko bosta standardni in Mini modela tekla pri bolj skromnih 60 Hz.

Cene niso preveč presenetljive. Za najcenejšo različico iPhone 13 Mini boste pri 128 GB modelu odšteli 839 €, standardni iPhone 13 z enako količino prostora pa bo zase zahteva 939 €. Pro Max vas bo obral za 1.189 €, novost pa je velikost 1 TB, ki zase zahteva 1.769 €, pri Pro Max pa boste za takšno količino prostora odšteli 1.869 €.

Prednaročila se bodo začela 17. septembra, medtem ko lahko izid pričakujemo 24. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime