iOS 15 prihaja 20. septembra in s sabo prinaša kup zanimivosti

Apple se pripravlja za izstrelitev večje posodobitve, ki bo prispela malce pred izidom naslednje generacije njihovih telefonov iPhone 13. 20. septembra tako napolnite baterije in se na telefonih in tablicah pripravite na prenos posodobitve iOS 15, na urah pa bas bo prav tako razveselila nova verzija operacijskega sistema watchOS 8.

iOS 15 s sabo ne prinaša samo boljše optimizacije, ampak tudi nekaj novosti, ki znajo med vsakdanjim delom priti izjemno prav. Sem lahko prištejemo novi Focus način, ki bo uporabniku omogočil večji nadzor nad obvestili. Tako si boste lahko zdaj nastavili specifične profile za delo, spanje ali pa poležavanje pred televizijo. To pomeni, da si boste denimo za delo lahko nastavili samo obveščanje določenih aplikacij in ljudi, kar naj bi pomagalo pri večji osredotočenosti na delo.

Hudo zanimiva je še možnost Live Text. Ta nam bo omogočala, da preko kamere zajememo sliko in iz nje razberemo določene informacije. V praksi to pomeni, da lahko iz zvezka hitro prenesete pisano besedo v obliko digitalnega besedila, Live Text pa nam bo preko slikanja omogočal identifikacijo dreves, umetniških del in celo hišnih ljubljenčkov. Se spomnite serije Sillicon Valley in aplikacije “Not Hotdog”? No, tole je podobno, samo da dejansko deluje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime