Jagged Alliance 3 uradno najavljen s prvim napovednikom

Potezna strategija Jagged Alliance je igralce navduševala v devetdesetih, saj smo takrat dobili zanimiv izdelek, ki nam je ponudil 60 najemnikov, na nas pa je bilo sestaviti pravo ekipo s katerimi smo se potem podali na različne misije. A vse ni bilo tako preprosto, saj se nam ni bilo treba samo ukvarjati z agresivnimi napadalci, ampak tudi z osebnostmi vseh teh najemnikov, saj je vsak od njih imel svoje želje in če teh nismo upoštevali, potem tudi oni niso ubogali naših ukazov.

Jagged Alliance je nato dobil nadaljevanje, ki ga mnogi označujejo za vrhunec serije, saj so bile vse mehanike igre izostrene in resnično zabavne. Serija je nato dobila še nekaj nadaljevanj, a nobeno od njih ni nosilo uradne številke tri in vsi ti odvrtki so bili igralno dokaj medli.

Bolgarski studio Haemimont Games pa je nedavno pogumno napovedal uradni tretji del in zanj izdal tudi prvi napovednik. Razvijalec obljublja, da bo nova igra nosila vse slavne pritikline predhodnikov, tako da bomo zopet najemali vojake, te trenirali in jih popeljali na raziskovanje obširnih map, kjer bo treba do vseh nasprotnikov in pasti pristopiti sila taktično.

Prvi napovednik nas je hudo spomnil na serijo XCOM, kar seveda ni nič napačnega, a upamo, da se bo razvijalec res držal izvirne vizije prvih dveh delov in ne bo preveč zataval v norost. Na žalost datuma izida še nimamo, a medtem lahko na Steamu prvi del Jagged Alliance 1: Gold Edition dobite povsem brezplačno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime