Outcast po več kot 20 letih dobiva nadaljevanje

Outcast je bila ena mojih prvih videoiger, a na njo imam samo nekaj medlih spominov. Spomnim se, da me je igra njega dni navdušila s svojo naravnost čudovito podobo v ogromnem odprtem svetu, zgodba pa se je vrtela okoli enega človeka, ki so mu vesoljski domorodci planeta Adelpha nadeli ime Ulukai.

Kot rečeno, na igro sem skoraj popolnoma pozabil, saj sta od mojega originalnega igranja minili celi dve desetletji, prvi del pa nikoli ni dobil nadaljevanja ali pa vsaj dodatka. Vendar pa Outcast med vsem tem časom ni popolnoma miroval, saj smo nekaj let nazaj dobili predelavo Outcast: Second Contact, založnik THQ Nordic pa je nedavno najavil tudi delo na uradnem drugem delu.

Ta se bo imenoval Outcast 2: A New Beginning in zgodba bo zopet sledila Ulukaiju, čigar pravo ime je Cutter Slade. Možakar se bo zopet mudil na Adelphi, ki se je zdaj znašla pred novo nevarnostjo: zlobne korporacije namreč želijo planet izropati naravnih bogastev in naš junak se bo moral v tretjeosebni perspektivi zopet združiti z domorodci in zlobne zavojevalce poslati nazaj med zvezde.

Prvi napovednik predstavi solidno podobo in kakor vidimo, se bomo zopet sprehajali po širnem svetu, ki bo zavit v zapuščene templje in zgradbe, ki jih je preraslo zelenje. Dobra novica je tudi to, da na drugem delu zopet dela originalni razvijalec Appeal, za katerega sem bil prepričan, da je že zdavnaj šel pod rušo.

Datuma izida še nimamo in zato tudi sumimo, da igre letos še ne bo na spregled.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime