Call of Duty: Vanguard ima že zdaj hekerje in goljufivce

Pojma Call of Duty in hekerji sta neločljiva že dolga leta, saj Activision nikakor ne more vpeljati neke zaščite, ki bi dejansko bila na PC-ju učinkovita. V preteklosti to ni bil tako velik problem, saj smo vsako leto dobili nov COD in igralci so se preprosto preselili na nov del, medtem ko je prejšnji počasi utonil v pozabo.

A zdaj je drugače. Brezplačni Call of Duty Warzone prinaša založniku ogromne količine denarja in vsakoletni nov plačljivi del mora biti nekako združljiv z Warzonom, saj si obe igri delita nekaj vsebine in tudi igričarske baze. Zato je problem goljufivcev toliko večji, saj mora zaščita pred njimi delovati na obeh igrah, kar pa ni tako enostavno.

Prihajajoči Call of Duty: Vanguard naj bi ob svojem izidu vseboval prenovljeno zaščito, ki bi morala vsaj za nekaj časa otežiti življenje vsem goljufivcem. Do takrat pa Vanguard še vedno deluje na stari kodi, kar pomeni, da lahko hekerji izkoriščajo enake varnostne luknje kot prej. To je nedavno pokazala tudi odprta beta za Vanguard, ki je trajala samo nekaj dni, a že v tem kratkem časovnem oknu so se pojavili prvi goljufivci.

Goljufije so nekako enake kot v Warzonu, kar pomeni samodejno merjenje in spremljanje gibanja nasprotnikov skozi stene. Hekerji, ki svoje trike celo prodajajo preko spleta, so Vanguard celo izkoristili za promocijo. Po njihovih besedah naj bi nove goljufije delovale celo bolje kot prej, obljubljena pa je tudi podpora za novo mapo, ki jo bomo dobili v Warzonu skladno z izidom Vanguarda.

Call of Duty: Vanguard izide 5. novembra in upamo, da bo nova zaščita res pomagala pri ustvarjanju bolj poštenega igralnega polja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime