Novi zakon Evropske unije naj bi na iPhone končno pripeljal vhod USB-C

Leto 2021 je res že skrajni mejnik, da vsi presedlamo na vhode USB-C in imamo tako za vse sodobne naprave en sam kabel in napajalnik. To ne bi bilo samo zelo praktično, ampak tudi koristno za okolje, saj bi s tem zmanjšali elektronski odpad, ki ga je v današnjem tehnološkem svetu vsak dan več.

S tem se strinjajo praktično vsi, razen Appla, ki v kotu trmasto s sklenjenimi rokami vztraja na svojem Lightning vhodu. Medtem, ko je celotna industrija presedlala na USB-C, je Apple v bistvu naredil samo to, da pri novih telefonih ne vključuje več napajalnika, kar naj bi dovolj pomagalo okolju, da jim vhoda ne bi bilo treba menjati. Jabolčnik ima za svojo odločitev tudi druge razloge, saj označujejo poenotenje enega vhoda za neko vrsto zaviranja razvoja inovativnih idej.

Evropska unija ima očitno zdaj njihovega mešetarjenja vrh glave. V pripravi je namreč nov zakon, ki bo za vse bodoče elektronske naprave zahteval le in samo USB-C priklop. Med drugim je v poročilu zapisano, da je komisija dala proizvajalcem dovolj časa za prehod na novi standard in da je zdaj napočil čas za legalno pot. EU se je še potrkal po prsih in zapisal, da so zaradi njihovega truda zmanjšali število polnilcev iz 30 na 3.

Apple je verjetno začutil, da bo moral kmalu vendarle opustiti svoj Lightning priklop. Zadnji Mac prenosniki in nekatere iPad tablice so že presedlale na USB-C priklope, morda pa bo naslednje leto ta korak storil tudi iPhone 14.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime