Vrni odslužen telefon v Telekomovo trgovino in pomagaj čebelam

Leto 2021 je za Slovenijo pomemben mejnik, saj smo točno 30 let nazaj prvič v Sloveniji izkusili mobilno telefonijo. Uporabniki so takrat prvič lahko pogledali v prihodnost, saj so se znebili verig doma in so telefoniranje lahko opravljali kjerkoli in kadarkoli.

Seveda je bila izkušnja povsem drugačna kot pa danes, saj so bili prvi mobilniki prave opeke, za katero si moral pred prvo uporabo opraviti kakšen trening v fitnesu, saj so bile naprave težke tudi več kot kilogram. Skozi leta in leta razvoja pa so mobilniki postali sestavni del našega življenja in bolj težko boste našli koga, ki v žepu ne prenaša Android ali iOS naprave.

Na naših tleh sta na področju mobilne telefonije ledino orala Telekom in Mobitel in če se slučajno spomnite telefonov Mobi Čuk in Reglja, potem na vas zagotovo najdemo kakšno sivo dlako in utrujen križ.

Telekom Slovenije se je odločil obletnico obeležiti na prav poseben način. Trend izdajanja novih telefonov je se je zaostril in dandanes vsako večje podjetje vsako leto izda novo serijo mobilnikov, kar pomeni, da se naši predali že šibijo pod težo odsluženih telefonov. Te zdaj lahko odnesete v katerokoli Telekomovo trgovino ali center in tam bodo poskrbeli za njegovo pravilno reciklažo, hkrati pa boste za svoj trud nagrajeni. V zameno za telefon boste prejeli Treecelet zapestnico, ki so jo v Sloveniji izdelali posamezniki s posebnimi potrebami.

telekom

Telekom Slovenije se je za namene gibanja Zelena prihodnost povezal tudi s Čebelarsko zvezo Slovenije in tako bodo v sklopu te akcije skupaj zasadili 1000 medovitih dreves. Medovite rastline namreč čebelam in ostalim opraševalcem zagotavljajo kakovostno hrano za preživetje, kar je tudi neverjetno močno orožje v boju s podnebnimi spremembami. To je sila pomembno gibanje, saj čebele in ostali opraševalci človeštvu zagotavljajo tretjino vse hrane in ni treba posebej poudarjati, da smo od teh majhnih bitij zelo odvisni za preživetje.

Več informacij o zeleni prihodnosti najdete na naslednji povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime