Podjetje za rudarjenje bitcoinov kupilo kar celo elektrarno

Kripto kopači se že od samega začetka soočajo s težavo stroškov elektrike, saj preračunavanje algoritmov potegne veliko električnega soka in vedno je treba loviti ravnotežje med zaslužkom in položnicami elektrike.

S temi težavami se ne soočajo samo navadni uporabniki, ampak tudi večja podjetja, ki preko svojih farm ASIC naprav kopljejo za dragocenimi bitcoini. Podjetje Stronghold Digital Mining se je pred kratkim odločilo za malce drugačno rešitev svojega problema, saj so v Pensilvaniji odkupili Scrubgrass elektrarno, ki se je že nekaj časa borila s finančnimi težavami.

elektrarna

Stronghold Digital Mining pravi, da ima elektrarna trenutno dovolj moči za poganjanje 1.800 ASIC kopačev, a v letu nameravajo agregate pošteno nadgraditi in tako nameravajo v letu 2022 to številko pripeljati na več kot 20.000 naprav.

Za zadostitev potrebam namerava kuriti odpadni premog, ki ga je očitno tam cel kup. Odpadni premog je zelo škodljiv za okolje, saj iz njega lahko uide železo, aluminij in mangan, ki nato lahko zastrupi vodne vire. Stronghold bo nato vsa območja, ki bodo rešena odpadnega premoga vrnil državi in pensilvanijski Oddelek za varstvo okolja je sporočil, da so tako nazaj dobili že več kot 1.000 hektarjev zemlje.

A vse ni tako rožnato kot je videti na prvi pogled. Kurjenje odpadnega premoga proizvede ogromno količino ogljikovega dioksida, kar je velik rdeč alarm. Vpliv rudarjenja kriptovalut na podnebne spremembe je v zadnjem letu postala vroča tema in Stronghold Digital Mining je s svojo potezo na že tako plamteč ogenj dodal še lep curek bencina. Zato so se že začeli pozivi, da bi takšne poteze in nakupe morali enostavno zakonsko prepovedati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime