Alan Wake Remastered – primerjava originalne in nadgrajene grafike

Ko je razvijalec Remedy napovedal nadgradnjo svoje znane igre Alan Wake iz leta 2010, nisem pričakoval preveč. Napovedni projekti namreč ni bil popolna predelava, ampak samo grafična nadgradnja in takšne zadeve navadno samo dvignejo ločljivost in poskrbijo za malce bolj ostre teksture, nato pa igro ponovno porinejo na prodajne police po višji ceni.

Vendar pa prvi primerjalni video med originalno in nadgrajeno grafično podobo pokaže, da je razvijalec v predelavo vendarle vložil nekaj truda. Jasno je, da je predelava prvobitno namenjena konzolam, ki so morale poganjati ostarelo verzijo s slabšo ločljivostjo, zdaj pa se bodo ti igralci končno lahko zabavali v ločljivosti 4K, PlayStation pristaši pa bodo sploh prvič izkusili Wakovo zgodbo.

Teksture so bile nadgrajene in okolica je pridobila veliko več podrobnosti. Preobrazbo so dobili tudi obrazi vseh likov – še posebej je to očitno pri Alanu, ki zdaj bolj spominja na svojega zvočnega govorca. Res je, da morda spremembe ne bodo dišale vsem, a Remedy se je očitno odločil za novo vizualno podobo glavnega junaka, ki smo ga v tej verziji videli tudi v AWE dodatku za igro Control.

Remedy je pokazal tudi sistemske zahteve za PC, ki si jih lahko preberete spodaj. Te niso prehude, a vseeno so znatna nadgradnja v primerjavi s tistimi za izvirnik.

Minimalne sistemske zahteve:

  • OS: Windows 10 64-bitni
  • Procesor: Intel i5-3340 ali AMD Ryzen 3 1200
  • Grafična kartica: Nvidia GeForce GTX 960 ali AMD RX470, 4 GB VRAM
  • Pomnilnik: 8 GB ali več

Priporočene sistemske zahteve:

  • OS: Windows 10 64-bitni
  • Procesor: Intel i7-3770 ali AMD Ryzen 5 1400
  • Grafična kartica: Nvidia GeForce GTX 1060 ali AMD 5600XT, 6 GB VRAM
  • Pomnilnik: 16 GB

Alan Wake Remastered na PC-ju žal ne bo podpiral ray tracing učinkov, bo pa podprta tehnologija DLSS. Igro pričakujemo 5. oktobra, na PC-ju pa jo boste lahko igrali samo preko Epic Games zaganjalnika.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime