Velike napovedi za Cardano (ADA)

Smart contracts oz. “Pametne pogodbe” so ravno prispele v omrežje Cardano, a razvijalci še ne počivajo. V prizadevanju za prevlado trga, ekipa Cardano združuje moči s Chainlinkom, eno od obetavnejših blockchainov, da bi pospešila rast pametnih pogodb v omrežju. Namen partnerstva je prispevati k povečanju pametnih pogodb z vključitvijo podjetja Oracles.  

To je bilo objavljeno na včerajšnjem vrhu v Cardano. Sodelovanje je strateško namenjeno razvijalcem Cardane pri oblikovanju pametnih pogodb za Cardano DeFi aplikacije. 

Odlomki iz objave poudarjajo pomen novega razvoja, ki bo pred partnerstvom.  

» Dostop do podatkovnih zbirk v resničnem svetu bo omogočen prek decentraliziranih omrežij ‘oracle’ podjetja Chainlink, ki zagotavljajo visokokakovostne zunanje podatke, zaščitene pred nedovoljenimi posegi, v verige blokov in omogočajo izvajanje” pametnih pogodb “okoli podatkovnih nizov, kot so rezultati volitev, statistika športa in kriptovalut.” 

Zdi se, da je Chainlink trenutno najboljša priložnost za Cardano, saj trenutno ponuja storitve Oracle, ki poganjajo hibridne pametne pogodbe na vseh verigah blokov. Že ta primer uporabe naredi Chainlink močnega partnerja v primerjavi z drugimi verigami blokov. Poleg Oracle omrežja Chainlink omogoča tudi to, da se pametne pogodbe brez težav povežejo s katerimkoli zunanjim API-jem, kar omogoča varne izračune zunaj verige za aplikacije, bogate s funkcijami. 

Poleg tega Chainlink stoji tudi za jamstvi milijard dolarjev na trgu DeFi, zavarovalniškem trgu, gaming industriji in številnih drugih vodilnih panogah. Ker Chainlink globalnim podjetjem in vodilnim ponudnikom podatkov zagotavlja univerzalna vrata za vse verige blokov, se partnerstvo uvršča v knjigo rekordov kot ena od najbolj “bikovskih” (bullish) in obetavnih za Cardano. 

Kot prednostna rešitev Oracle za Cardano bodo razvijalci, ki uporabljajo verigo blokov, lahko v svoje pametne pogodbe vnesli podatke institucionalnega razreda podjetja Chainlink-digitalne sporazume, ki temeljijo na verigi blokov, ki se samodejno izvajajo, ko so izpolnjeni nekateri vnaprej določeni pogoji.” 

Poleg tega, da Cardanu pomaga doseči cilj ustvarjanja cenovno ugodnega svetovnega gospodarskega sistema, sodelovanje med Chainlinkom in IOHK Labs zagotavlja neomejen dostop do varnih podatkov. Na začetnih stopnjah bodo »viri informacij o tržnih cenah v realnem času povezani s Cardanom«. Dolgoročno bo sledilo več podatkovnih virov, osredotočenih na vreme in šport. 

Optimistični CEO Cardane je opozoril, da so Oracles še posebej pomembni pri posredovanju podatkov iz resničnega sveta v Cardano. V prihodnosti bo vključitev Chainlinkovega vira cen bistveno zmanjšala čas odhoda na trg za razvijalce Cardana in ustvarila tudi zaupanja vredno podlago za Cardanov DeFi ekosistem. 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime