IGN bralci izžrebali najboljšo igro vseh časov

Izbrati najboljšo igro vseh časov je praktično nemogoča naloga. Vsak ima seveda svojega favorita, ki se mu je priljubil k srcu. Vendar pa je tudi pri sebi včasih težko razčistiti, ali je igra res na vrhu tvojega seznama ali pa na njo gledaš z rožasto obarvanimi očali nostalgije.

Spletna stran IGN je odločitev izbiranja najboljših iger porinila v roke svojih bralcev in gledalcev. Na izbiro je ponudil 62 popularnih naslovov in te poslal skozi turnirske dvoboje, vse dokler nista do finala priplezala dva glavna finalista.

najboljša igra

Borba je bila zanimiva, bralci pa so lahko glasovali na spletni strani in preko Instagram zgodb. Do finala se je nabralo preko 26 milijonov glasov – dobrih 18 milijonov je prišlo samo preko Instagram zgodb, kar nekaj pove tudi o sami glasovalni publiki.

Rezultati so zanimivi in pričajo o tem, kako današnji mlajši igralci gledajo na popularne igre. Legendarni Half-Life 2 je denimo izgubil že v prvi rundi proti Rise of the Tomb Raider, oba Super Mario 64 in Dark Souls pa sta klonila proti Batmanu: Arkham Cityju.

Na koncu smo dobili samo še dva tekmovalca in to sta postala GTA 5 in God of War iz leta 2018. Po vseh teh glasovih je na koncu presenetljivo prevladal God of War in si prislužil naslov najboljše igre vseh časov. Rezultati še niso povsem uradni, a kakor lahko vidite ima God of War skoraj še enkrat več glasov od nasprotnika in je tako nedosegljiv.

najboljša igra

Seveda ta naslov prvaka ni uraden in tudi izbira začetnih iger je nekam čudno pomanjkljiva. Manjkata denimo igri The Last of Us Part 2 in Red Dead Redemption 2 – naslova, ki sta požela cel kup nagrad in priznanj in bi verjetno v temu tekmovanju daleč prišla.

Vseeno pa je tole zanimiv vpogled v trenutno popularnost igralnih žanrov in tudi samih iger.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime