Popravilo zaslona na iPhone 13 lahko izključi možnost odklepanja preko obraza

Apple se že dolgo bori proti servisom, ki popravljajo njihove izdelke, a za to niso pooblaščeni. Podjetje je namreč zaskrbljeno zaradi varnosti in tako naj bi takšne posege lahko opravljali samo servisi, katerim zaupa. To je seveda uradna PR beseda, medtem ko resnica verjetno leži v dejstvu, da bi Apple raje prodal dražje rezervne dele in pri temu mastno zaslužil, medtem ko iz cenejših delov, ki jih izdelajo tretje strani, ne dobijo nobenega evra.

Jabolčniki so v boju s serviserji začeli v svoje telefone skrivati razne trike, ki jih lahko popravijo samo vsi tisti, ki sedijo ob Applovem koritu. YouTube kanal Phone Repair Guru je pred kratkim odkril novo grdobijo, ki jo lahko najdemo pri najnovejših telefonih iPhone 13.

Zaslon je tista komponenta na telefonih, ki je največkrat vzrok servisnega pregleda. Telefoni nam namreč radi spolzijo iz rok in ekran nato poči in edina rešitev je menjava zaslona. In ravno tule tiči trik, saj menjava zaslona iz strani nepooblaščenega serviserja ob zagonu telefona izdavi napako, da iPhone 13 ne vsebuje originalnega dela in izključi se možnost Face ID prepoznave obraza, ki je popularna tehnika odklepanja teh telefonov.

Ekrani so očitno serijsko zvezani na napravo, saj lahko zaslon zamenjate z originalnim Applovim zaslonom in Face ID še vedno ne bo deloval. Ko enkrat na telefon povrnete originalni ekran, prepoznava obraza začne zopet magično delovati.

Ni še potrjeno, ali je to dejansko nova varovalna zaščita, ki jo je Apple nalašč vgradil ali pa je vse skupaj posledica hrošča, ki bo nato odpravljen preko programske posodobitve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime